Companii

thumbs

LafargeHolcim plateste peste 60 mil. euro pentru a intra pe un alt segment din piata materialelor de constructii. Piata materialelor de constructii este evaluata la aproape 4 mld. euro

16.07.2019, 07:50 Sursa: zf.ro

Gigantul franco-elvetian LafargeHolcim activ pe piata materialelor de constructii - in special pe segmentul cimentului - a preluat de la fondul de investitii Oresa Ventures grupul Somaco. Tranzactia, ce urmeaza a fi supusa aprobarii Consiliului Concurentei, are o valoare de peste 60 mil. euro, conform surselor din piata. Oficialii LafargeHolcim spun ca achizitia Somaco va permite grupului sa isi consolideze pozitia de piata romaneasca a materialelor de constructii unde gigantul este deja prezent pe segmentele de ciment, agregate si alte produse pe baza de ciment. "In eventualitatea obtinerii aprobarii din partea autoritatii de concurenta din Romania, aceasta achizitie ar fi primul pas pentru Holcim Romania in acest sector. Piata cimentului si piata materialelor prefabricate din beton sunt distincte, achizitia Somaco fiind una complementara fata de activitatea de baza a companiei. Termenul de finalizare va fi determinat dupa obtinerea aprobarilor din partea autoritatii de concurenta din Romania", spun reprezentantii Holcim in Romania. Somaco are in total sase fabrici, la Roman (jud. Neamt), Adjud (jud. Vrancea), Buzau, Teius (jud. Alba), Targoviste (jud. Dambovita) si Timisoara. In fabrica din Adjud se produc sisteme de zidarie si termoizolatii, iar in celelalte - prefabricate din beton.Concurentei, are o valoare de peste 60 mil. euro, conform surselor din piata. Oficialii LafargeHolcim spun ca achizitia Somaco va permite grupului sa isi consolideze pozitia de piata romaneasca a materialelor de constructii unde gigantul este deja prezent pe segmentele de ciment, agregate si alte produse pe baza de ciment.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare