Analiza

thumbs

Din provocarile IMM-urilor: forta de munca, birocratia excesiva si finantarea

25.07.2019, 12:43 Sursa: zf.ro

Intreprinderile mici si mijlocii din Romania se confrunta in special cu lipsa fortei de munca, atat calificata, cat si necalificata, birocratia excesiva si accesul scazut la finantare, conform "Carta Alba a IMM-urilor", un studiu realizat pe un esantion de 800 de intreprinzatori.

Studiul a fost realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

"Marea problema a angajatorilor este pregatirea si mentinerea personalului in companii. Neatingerea potentialului de forta de munca este o forma de criza si trebuie sa gasim solutii. A doua problema este birocratia si trebuie sa luam masuri abrupte, ordonante de urgenta sau masuri legislative, sa incheiem cu hartogaria. O alta problema este finantarea. Trebuie sa schimbam perspectiva autofinantarii afacerilor", a spus Florin Jianu, presedintele Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Alte probleme cu care se confrunta IMM-urile, reliefate in studiu, sunt lipsa pietei de desfacere a produselor si serviciilor, reticenta clientilor, lipsa infrastructurii si inovatiei, concurenta neloiala sau facilitatile fiscale reduse pentru acest segment de businessuri.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare