Companii

thumbs

Presedintele cooperativei Somes Aries, formata din 70 de fermieri: Singura sansa de supravietuire pentru fermele mici este asocierea

20.08.2019, 00:07 Sursa: zf.ro

Presedintele cooperativei agricole Somes Aries din Apahida, judetul Cluj, formata din 70 de fermieri, din Bistrita, Salaj, Cluj, Mures si Alba, care au un efectiv de 7.000 de capete de bovine, sustine ca singura sansa de supravietuire pentru fermele mici este asocierea. El spune ca fermierii pe care-i reprezinta s-au asociat pentru a face fata concurentei mari din agricultura, odata cu aparitia marilor investitori straini. "Cooperativa este facuta sa aduca un castig fermierilor. Fermele mici si mijlocii nu vor rezista concurentei acerbe din agricultura fara sa fie asociate intr-o forma economica. Daca esti fermier mic, numai alaturi de alti fermier poti face fata si poti creste", considera Dan Tandea, presedintele cooperative Somes Aries. In 2019, membrii cooperativei au produs circa 42.000 de litri de lapte zilnic. Ei furnizeaza laptele pentru procesare catre FrieslandCampina, Sanlacta, Unilact si Romfulda, dar produc intr-o fabrica de la Taga branzeturi sub brandul propriu Produs de Taga, pe care le comercializeaza in magazinele mici din judetul Cluj.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare