Companii

thumbs

Cei mai mari 10 jucatori din productia de incaltaminte au angajat peste 500 de oameni in anul 2018. Liderul productiei de pantofi din Romania realizeaza 60% din productia a 20 de modele de bocanci pentru Decathlon. In top zece se gaseste si fabrica Louis Vuitton

20.08.2019, 00:07 Sursa: zf.ro

Cei mai mari 10 jucatori din productia de incaltaminte au angajat peste 500 de oameni in 2018, perioada in care businessul cumulat a crescut cu putin peste 3%. Astfel, cele zece companii din clasament au afaceri totale de 1,6 miliarde lei in 2018, controland o treime din piata. Cand vine vorba de numarul de salariati insa, aceste firme angajeaza 5.800 de oameni, adica nici 12%, ceea ce inseamna ca fie fabricile sunt automatizate prin comparatie cu celelalte, fie productivitatea per salariat e mai mare. In topul celor mai mari zece producatori de pantofi de pe plan local isi fac loc in special nume straine (cu actionari straini), printre acestea numarandu-se nemtii de la Ara Shoes si gigantul francez Louis Vuitton cu fabrica Somarest din Sibiu. Astfel, in clasament exista jucatori veniti direct, mai exact companii care au pariat pe unitati de productie proprii unde realizeaza incaltaminte sau componente doar pentru sine. Acesta este cazul Ara, Rieker, Lloyd si Louis Vuitton. Pe de alta parte, exista si fabrici care produc in sistem de lohn, mai exact unitatea de productie a Rekord din Alba realizeaza incaltaminte pentru Salomon, Garmont, Mammut, Dolomite sau The North Face, conform celor mai recente date ZF. In aceeasi situatie se afla si Raffaello Shoes care a ramas cel mai mare producator de incaltaminte din Romania, cu o cifra de afaceri de 344,4 milioane lei in 2018, dupa un plus de 17%. Compania, partenera a gigantului Decathlon, realizeaza 60% din productia a 20 de modele de bocanci prezente in reteaua retailerului francez, conform informatiilor si calculelor ZF realizate din date publice.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare