Companii

thumbs

Prima tranzactie a fondului de investitii Morphosis Capital: un pachet minoritar in cadrul firme locale de tehnologie DocProcess

11.09.2019, 11:00 Sursa: zf.ro

Fondul de private equity Morphosis Capital, fondat de o echipa de patru romani cu experienta pe pietele straine, a preluat un pachet minoritar in cadrul companiei romanesti DocProcess specializata in automatizarea proceselor operationale. "Am preluat un pachet minoritar semnificativ, iar in ceea ce priveste valoarea tranzactiei, desi aceasta nu este publica, putem spune ca e in range-ul anuntat de noi", explica Andrei Gemeneanu, managing partener si unul dintre cei patru fondatori ai Morphosis Capital. Inca de la lansarea fondului, el a declarat ca Morphosis Capital Fund I intentioneaza sa investeasca intre 5 si 15 milioane de euro capital pe tranzactie in companii locale ce au potential de a deveni jucatori globali. Andrei Gemeneanu mai spune ca aceasta este una dintre putinele achizitii facute de un fond de prive equity in domeniul tehnologiei, cele mai multe mutari din domeniu vizand start-up-urile si fiind facute de fonduri de venture capital. DocProcess este un business de familie, lansat in 2005 de sotii Liviu si Daniela Apolozan. Compania are 3.200 de clienti, printre care nume mari precum Carrefour, Altex sau Flanco. DocProcess are un birou cu 40 de salariati la Bucuresti si unul de 10 oameni la Grenoble in Franta, aici fiind un centru de cercetare-dezvoltare. "In martie 2018 am deschis birou la Grenoble pentru ca deja vedeam DocProcess ca un business global. In Franta avem un centru de cercetare si dezvoltare care lucreaza indeaproape cu echipa din Romania pentru a inova si a lansa produse noi dat fiind ca vrem sa ne dezvoltam peste hotare si chiar sa trecem oceanul", spune Daniela Apolozan.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare