Business international

thumbs

Camera Reprezentantilor din SUA cere informatii interne din partea Amazon, Facebook, Apple si Google

15.09.2019, 13:10 Sursa: zf.ro

Camerei Reprezentantilor din SUA a solicitat e-mailuri interne, informatii financiare detaliate si alte inregistrari de la directorii companiilor de top ca Amazon, Facebook, Apple si Google Alphabet, largind probele antimonopol ale Big Tech, transmite Reuters.

In ultimul deceniu au fost realizate cercetari prin e-mailurile directorilor generali ai companiilor Apple, Tim Cook, Amazon Jeff Bezos, Facebook Mark Zuckerberg si Alphabet Larry Page, unde au fost inspectate printre altele, achizitiile.

Actiunile Apple au scazut cu aproximativ 1,8% dupa deschiderea pietei. In timp ce Apple a fost mentionata ca o potentiala tinta, Camera Reprezentantilor a oferit primele dovezi concrete ale unei ample investigatii antitrust.

Apple s-a confruntat cu critici conform carora politicile si algoritmii din App Store isi sustin propriile produse si inabusesc aplicatiile tertilor.

Luni, Avocatul General din Texas a condus grupul de avocati generali al unui numar de 50 de state din SUA, in cazul in care Google ar abuza de puterea sa pe piata de publicitate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare