Companii

thumbs

CEO-ul NAI Romania & Moldova, Andrei Botis a fost ales Presedinte al Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi (ROGBC - Romanian Green Building Council)

21.10.2019, 17:14 Sursa: zf.ro

Andrei Botis este CEO al NAI Romania & Moldova, membru ANEVAR si membru al Royal Institute of Chartered Surveyors UK, iar in prezent a fost ales Presedintele Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi (ROGBC).

Romanian Green Building Council (ROGBC) este o asociatie non-profit ce promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica pe durata ciclului de viata a unei cladiri (de la faza de design, constructie pana la operare si descontruire).

Printre proiectele Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi se numara reducerea impozitului pentru cladri verzi, ceea ce inseamna ca o cladire verde plateste un impozit pe cladire mai mic decat o cladire normala; si programul Ipoteca Verde care in cazul proprietarilor responsabili fata de mediu sunt rasplatiti cu case de calitate mai buna si costuri lunare mai mici. Ipoteca Verde se aplica doar cladirilor ce detin certificatul Green Homes emis de catre ROGBC.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare