Companii

thumbs

Raport Erste si Legatum Institute: Romania bifeaza locul 45 intr-un clasament al prosperitatii care include 149 de state. Sergiu Manea, CEO BCR: Avem nevoie de investitii uriase pentru a avansa pe lantul valoric al economiei si pentru a face fata provocarilor interne

22.11.2019, 12:15 Sursa: zf.ro

Romania ocupa locul 45 intr-un clasament al prosperitatii care include 149 de state, arata datele raportului anual privind prosperitatea in Europa Centrala si de Est (ECE), realizat de Erste Group si Institutul Legatum. "Prosperitatea a inregistrat o usoara crestere in Romania in ultimii ani, fiind inregistrat un avans de trei pozitii, de la locul 48 in 2016", mentioneaza raportul celor doua institutii. Totodata, daca regiunea ECE ar fi considerata o singura tara, s-ar situa pe locul 38 in lume din punct de vedere al prosperitatii. In regiune, Austria detine cea mai buna pozitie, ocupand locul 15 mondial, in timp ce Serbia se afla pe locul 56, cu cel mai scazut indicator al prosperitatii din ECE. Indicele Prosperitatii Legatum trece dincolo de sfera indicatorilor macroeconomici, masurand prosperitatea in mod holistic, luand in calcul atat bogatia materiala, cat si bunastarea sociala. El clasifica tarile in functie de noua domenii diferite: calitate economica, mediu de afaceri, administratie publica, educatie, sanatate, siguranta si securitate, libertate personala, capital de incredere si mediul natural. Anul acesta, raportul privind prosperitatea in ECE se axeaza pe conditiile de trai, sanatate si educatie. "Urmatorii cincizeci de ani vor aduce schimbari profunde pe toate palierele societatii - impunand un nou nivel de cooperare, coordonare si solidaritate", explica Andreas Treichl, CEO al Grupului Erste. La randul sau, Sergiu Manea, CEO al BCR, considera ca Romania are nevoie de investitii uriase pentru a avansa pe lantul valoric al economiei si pentru a face fata provocarilor interne: demografia si emigratia, disparitatile geografice si calitatea vietii. "Avand in vedere ca investitiile se situeaza sub nivelul de care are nevoie tara, noi ne concentram pe educatia financiara, oferind astfel oamenilor puterea de a crede in fortele proprii si in capacitatea lor de a dezvolta economia si de a-si imbunatati stilul de viata", spune Sergiu Manea.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare