Companii

thumbs

ANUAR ZF: 100 cele mai valoroase companii din Romania. Cum arata top 10: Jumatate dintre afaceri au capital majoritar romanesc. Trei businessuri antreprenoriale isi fac loc la varf

22.11.2019, 18:15 Sursa: zf.ro

Topul celor mai valoroase 10 companii din economie a suferit o serie de modificari in 2019, cea mai importanta fiind faptul ca unicornul romanesc din IT UiPath a devenit pentru prima data lider, fiind evaluat la 6,3 mld. euro. Astfel, compania fondata de Daniel Dines si de Marius Tirca, antreprenori care detin inca pachetul majoritar in cadrul firmei, a depasit producatorul de petrol si gaze OMV Petrom si perla energetica a statului, Hidroelectrica. Pentru UiPath, 2018 a fost primul an in care si-a facut loc in clasament, compania ajungand in prim-plan dupa ce a reusit sa atraga o serie de majorari de capital de la fonduri de investitii gigantice. Acest an este primul de la editarea catalogului cand ocupantul locului intai in clasamentul celor mai valoroase firme nu mai este un jucator din energie. Ani la rand, pe parcursul celor 13 editii anterioare, prima pozitie a fost adjudecata fie de Hidroelectrica (doi ani), fie de OMV Petrom (unsprezece ani).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare