Eveniment

thumbs

Prima scoala din Bucuresti, dotata conform normelor de protectie, s-a deschis: Exista distanta de 2 metri intre banci, pupitrele au plexiglas si elevii urmeaza trasee specifice

25.05.2020, 13:56 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Prima scoala din Capitala, pregatita pentru examenele nationale, in conditii de pandemie, a fost deschisa luni. Salile de clasa au fost reconfigurate, pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas, parasirea claselor urmand sa se faca pe un traseu bine definit, anunta Primaria Sectorului 4.

"Urmare a cerintelor impuse de autoritatile nationale, in contextul pandemiei de COVID-19, Primaria Sectorului 4 a luat toate masurile necesare pentru desfasurarea in conditii de maxima siguranta, pentru elevi si profesori, a examenelor nationale. Astfel, in toate cele 26 de scoli gimnaziale precum si in cele 13 licee de pe raza Sectorului 4 au fost create circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, salile de clasa au fost reconfigurate si dotate corespunzator si au fost luate masuri speciale de igienizare si dezinfectie", anunta sursa citata.

Spre exemplu, Scoala Gimnaziala Nr 194, una dintre cele mai mari scoli din Capitala, este pregatita sa le asigure elevilor toate conditiile sanitare, atat pe parcursul activitatilor de pregatire cat si in momentul sustinerii examenelor, precizeaza Primaria Sectorului 4.

"Astfel, inca de la intrarea in scoala, a fost instalat un tunel de dezinfectie si a fost creat un circuit care sa previna si sa impiedice aglomerarea. Pentru aceasta, copiii vor urma un traseu bine deliminat pana la salile de clasa si un alt traseu pentru iesirea din unitatea de invatamant. Totodata, la intrare, elevii vor avea la dispozitie covorase cu dezinfectant si vor fi intampinati de personal medical, care le va lua temperatura si le va oferi masti de protectie. Apoi, insotiti de profesori, elevii se vor indrepta spre salile de clasa, care au fost reconfigurate. Astfel, pentru respectarea masurilor de distantare sociala, intr-o clasa va fi permis accesul unui numar de maximum 10 elevi", precizeaza sursa mentionata.

Intre banci a fost asigurata o distanta de aproximativ 2 metri, iar pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas.

Parasirea claselor de catre elevi se va face de asemenea pe un alt traseu bine definit, separat de cel care permite accesul. Mai mult, la iesirea din unitatea de invatamant, elevii vor renunta la masca de protectie folosita in timpul examinarii si vor primi una noua din partea scolii.

"Totodata, in perioada pregatirilor pentru examene, care au loc in doua schimburi, accesul elevilor se va face decalat, la intervale de 15 minute intre serii, iar activitatile nu vor dura mai mult de doua ore. Astfel, primele serii de elevi vor putea intra in scoala in intervalul 9 - 11, urmand o pauza de 2 ore, pentru aerisirea salilor pentru o perioada de cel putin o ora si dezinfectarea cu substante biocide, dupa care accesul urmatoarelor serii va fi din nou permis in intervalul 13-15. Mentionam faptul ca, dupa terminarea cursurilor, unitatea de invatamant va fi din nou dezinfectata si igienizata pentru urmatoarea zi", conform primariei.

Primele examene de evaluare nationala a elevilor de clasa a VIII-a vor avea loc incepand cu jumatatea lunii iunie.

Proba scrisa la limba romana este programata pe data de 15 iunie, urmand ca proba la matematica sa aiba loc in data de 17 iunie. La examenele nationale de anul acesta, in Sectorul 4, sunt inscrisi pe liste aproximativ 2.600 de elevi, absolventi ai claselor a VIII-a si aproximativ 1.800 de elevi, absolventi ai claselor a XII-a si a XIII-a.

"Scolile si liceele din Sectorul 4 au fost complet dezinfectate si dotate cu toate materialele de igiena necesare, astfel incat elevii din anii terminali - clasele a VIII-a, a XII-a si a XIII-a, acolo unde este cazul - si cadrele didactice sa poata reveni la cursurile de pregatire pentru examenele nationale, Evaluarea Nationala si Bacalaureat", arata sursa mentionata.

Dezinfectia a fost asigurata de Primaria Sectorului 4, prin Directia de Administrare a Unitatilor de Invatamant Sector 4. Masuri similiare au fost luate si in cazul gradinitelor, chiar daca acestea se vor redeschide abia in septembrie. Astfel, au fost dezinfectate, in total, 107 corpuri de cladire, cu o suprafata totala de 222.400 de metri patrati. Pentru ca dezinfectarea cladirilor si a suprafetelor nu este suficienta in lupta cu noul tip de coronavirus, toate cele 57 de unitati de invatamant din Sectorul 4 au primit sapun lichid si hartie igienica si dezinfectant pentru maini.

Pana acum, in total, in scoli si licee, dar si in gradinite, au fost distribuite 10.000 de recipiente cu sapun lichid, de cate 500 de ml, si aproximativ 84.000 de role de hartie igienica, in valoare de 120.000 de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare