Eveniment

thumbs

Un nou focar de COVID-19 a aparut in Alba. Peste 40 de oameni au fost confirmati pozitiv

25.05.2020, 14:01 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

DSP Alba deruleaza cea mai complexa ancheta epidemiologica de la inceputul epidemiei de COVID -19 pentru stingerea unui focar la o fabrica de inghetata unde 47 de persoane, angajati si membri ai familiilor acestora, au fost confirmati pozitivi.

Reprezentantii DSP Alba au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca au fost realizate peste 400 de teste pentru depistarea coronavirusului prin metoda individuala.

"DSP Alba deruleaza cea mai complexa ancheta epidemiologica de la inceputul epidemiei de COVID -19 pana acum si face eforturi pentru limitarea si stingerea focarului de la un operator economic unde au fost identificate pana acum 47 de persoane pozitive - angajati si membri ai familiilor acestora. In cazul celor pozitivi formele de boala sunt usoare si medii, o parte dintre ei fiind simptomatici. Ancheta include zeci de persoane cu legatura epidemiologica intre ele, fiind realizate pana in prezent peste 400 de teste prin metoda individuala", au spus reprezentantii DSP Alba.

Potrivit acestora, cazurile pozitive depistate in cadrul anchetei epidemiologice, 27 in data 24 mai si 20 in data de 25 mai, sunt din mai multe localitati din judet, dar nu se pune problema carantinarii nici uneia dintre ele.

Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate in unitati specializate din judetul Alba, pentru supraveghere si tratament.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a explicat ca depistarea din timp a cazurilor pozitive si izolarea acestora reprezinta pasi siguri in vederea stingerii rapide a focarului.

"Reamintim ca virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor insa o igiena necorespunzatoare si nerepectarea masurilor de distantare sociala pot duce la raspandirea lui", a precizat Sinea.

Focarul de COVID -19 a fost depistat la sfarsitul saptamanii la o fabrica de inghetata din Sebes, care a fost amendata cu 10.000 de lei pentru nerespectarea masurilor igienico-sanitare.

"Specialistii epidemiologi au stabilit ca principala cauza a infectarilor este nepurtarea echipamentelor de protectie de catre angajatii unitatii, desi angajatorul le-a pus la dispozitie si au fost instruiti in acest sens", au precizat reprezentantii DSP Alba.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare