Eveniment

thumbs

Sindicatele din invatamant face apel la Ministerul Sanatatii: Federatia vrea vaccinarea antigripala cu prioritate a personalului din educatie

23.09.2020, 12:35 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) ii solicita ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, sa asigure cadrul legal prin care angajatii din sistemul de educatie sa beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripala gratuita, realizata cu prioritate.

FSLI cere vaccinarea cu prioritate a personalului din educatie dupa ce ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca au fost achizitionate pana in prezent 3 milioane de doze de vaccin si cadrele didactice ar trebui sa fie incluse in categoria de risc privind persoanele care vor beneficia in acest an de vaccin.

"Atragem atentia asupra faptului ca, prin natura profesiei, salariatii din invatamant sunt expusi suplimentar imbolnavirii si pot deveni la randul lor surse de infectare a populatiei scolare cu virusul gripal. Cu atat mai mult, va reamintim ca, in contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 si a apropierii sezonului rece, aparitia simptomelor specifice virozelor respiratorii (de exemplu, tuse, febra, probleme respiratorii) sau a altor simptome de boala infectioasa (de exemplu, varsaturi, diaree, mialgii, stare general modificata), insotite sau nu de cresteri de temperatura, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariatilor respectivi", spun sindicalistii, intr-un comunicat transmis, miercuri, MEDIAFAX.

Reprezentantii FSLI spun ca prin vaccinarea antigripala a personalului din educatie vor putea fi evitate blocajele activitatii educative, din cauza declansarii scenariului rosu, generat de incertitudini privind infectarea sau nu cu virusul SARS-CoV-2.

"Consideram ca Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei si Cercetarii trebuie sa organizeze o campanie nationala de vaccinare a angajatilor din sistemul de invatamant, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale scolare, acolo unde acestea exista. In acest fel vaccinarea va fi realizata mult mai rapid, fara ca medicii de familie sa fie suprasolicitati", mai spun sindicalistii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare