Banci si asigurari

thumbs

Atentie. Initiativa ASF privind decontarea directa obligatorie la politele RCA trebuie completata si de masuri stricte a decontarii intre companii pentru a se evita transferarea riscurilor financiare catre asiguratori

21.01.2021, 11:13 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Initiativa Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind elaborarea unei ordonante de urgenta care sa stabileasca extinderea decontarii directe pentru toate politele de asigurare tip RCA este una buna, dar trebuie completata si de masuri stricte in ceea ce priveste decontarea intre companii, pentru a nu se transfera riscurile financiare catre companiile de asigurari bune platnice, potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Asociatiei de Cooperare Antifrauda in Domeniul Asigurarilor (ACADA).

"Aceasta initiativa trebuie completata si de masuri stricte in ceea ce priveste decontarea intre companii pentru a nu se transfera riscurile financiare catre companiile de asigurari bune platnice care astfel ar putea fi puse in dificulate in procesul de recuperare a despagubirilor de la alti asiguratori", sustin reprezentantii ACADA.

In acelasi timp, posibilitatea pagubitilor de a se adresa direct companiilor la care au incheiata asigurarea de raspundere civila auto va permite companiilor de asigurari care doresc sa furnizeze servicii de calitate sa atraga clientii in baza unor servicii de care acestia vor beneficia in mod direct.

In acest moment exista situatii cand decizia de alegere a asiguratului are la baza doar componenta financiara, iar asiguratul nu este cointeresat si de alegerea unor furnizori care ofera servicii la standarde corespunzatoare, au mai transmis reprezentantii ACADA.

Prin urmare, se vor evita unele abuzuri la care sunt expusi o parte dintre pagubiti, limitandu-se anumite situatii in care, din diverse motive, unii asiguratori nu isi indeplinesc in totalitate obligatiile legale pe care le au.

ACADA este o asociatie profesionala, nonguvernamentala, ce reuneste specialisti din domeniul asigurarilor, specialisti antifrauda, juristi, ingineri auto, experti auto, precum si alte persoane specializate care au legatura cu piata de asigurari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare