Eveniment

thumbs

¬Unde a disparut luna februarie din platforma de vaccinare? Se pot face programari in martie, insa in luna februarie platforma nu permite selectia niciunei zile pentru imunizare

21.01.2021, 12:29 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Platforma de vaccinare, care a functionat cu probleme in cursul acestei zile, permite programarea pentru luma martie, unele zile fiind deja ocupate, insa nu lasa utilizatorii sa se programeze in februarie. Anomalia este ca in zilele lunii februarie nu apar detalii daca aceasta perioada este plina sau motivul pentru care nu exista locuri disponibile. Pana ieri, in platforma de vaccinare persoanele nu se puteau programa decat pana la 9 februarie, acolo unde existau locuri libere.

In Bucuresti, de exemplu, daca ieri nu existau locuri libere in saptamanile urmatoare, in prezent sunt mii de locuri libere pentru luna martie, insa februarie nu poate fi accesat.

Ziarul Financiar a solicitat un punct de vedere privind motivul pentru care romanii nu se pot programa si in februarie si sunt nevoiti sa astepte pana in martie pentru un loc liber disponibil in platforma, insa nu a primit un raspuns pana la momentul transmiterii acestei stiri.

Autoritatile au anuntat ieri ca programarile sunt blocate pentru 31 de judete in urmatoarele trei saptamani, adica pana la 11 februarie. Dupa data de 8 februarie, reprezentantii comitetului de vaccinare au precizat ca se pot suplimenta locurile pentru vaccinare, dupa ce se vor suplimenta dozele de vaccin ajunse in tara si va creste numarul de cabinete.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea a anuntat ieri ca platforma va fi actualizata pentru a putea permite vaccinarea dupa 1 martie, precizand ca vor fi deschise noi centre de vaccinare in fiecare judet pentru a permite programari si dupa 8 februarie. Totusi, din informatiile ZF, la nivel national exista mai multe cabinete amenajate deja, unde poate incepe vaccinarea, insa nu exista suficiente doze pentru a pune aceste spatii in functiune. Doar in Hunedoara de exemplu, seful DSP a precizat ca poate deschide 37 de cabinete de vaccinare, insa nu le pot aproviziona in acest moment cu vaccin.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare