Zf 24

thumbs

Ansambluri de 5 stele in cele mai frumoase statiuni din Romania. Nordis Group aduce o noua imagine tarii

25.10.2021, 08:00 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In timp ce majoritatea dezvoltatorilor imobiliari se afla constant in cautare de metri patrati in cele mai mari orase ale tarii, Nordis Group si-a indreptat atentia catre statiunile turistice din Romania, unde a dezvoltat trei proiecte exclusiviste, care pot concura cu marile resorturi premium din afara. Brasov, Sinaia si Mamaia Nord vor deveni in scurt timp trei puncte de reper pe harta Romaniei, pentru rafinamentul, eleganta si serviciile de inalta clasa oferite de Nordis.

Standarde ca in afara pe litoralul romanesc

Pe litoralul romanesc, oferta de hoteluri si proprietati rezidentiale de 5 stele este slaba si departe de standardele impuse de piata imobiliara internationala. Insa Nordis Group isi doreste sa schimbe aceasta perceptie si vine cu o viziune noua, dar si cu un proiect de mare anvergura, chiar in cea mai exclusivista zona de la malul marii - Mamaia Nord.

" Cand am inceput sa construim ansamblul Nordis Mamaia, ne-am propus sa aducem in Romania serviciile si facilitatile premium intalnite in marile resorturi internationale. Tocmai de aceea ne dorim sa investim tot timpul si toata energia pe care o avem pentru a realiza cel mai mare hotel de leisure din Europa, dar si singurul ansamblu hotelier si rezidential de 5 stele de pe litoralul romanesc" , a declarat Emanuel Postoaca, fondatorul Nordis Group.

In cazul ansamblului Nordis Mamaia, cifrele vorbesc de la sine despre amploarea intregului proiect: 200.000 de metri patrati construiti la final de proiect, peste 550 de constructori pe santier zi de zi, cel mai mare SPA din judetul Constanta - 3.200 mp, 9 restaurante si cafenele premium, sala polivalenta, plaja privata de 26.000 mp

Alegerea locatiei pentru dezvoltarea acestui proiect nu a fost deloc intamplatoare. Mamaia Nord este cea mai populara destinatie de vacanta in timpul sezonului estival, avand un grad de ocupare de peste 90%, in fiecare vara. In plus, ansamblul hotelier si rezidential este amplasat ideal, aproape de toate cluburile exclusiviste de pe litoral, dar si de plaja.

Totusi, marea poate fi o destinatie de vacanta si in extrasezon, asa ca Nordis Mamaia va fi deschis 12 luni pe an. Cei care doresc sa se relaxeze la malul marii, se pot bucura de clipe de relaxare la SPA sau la piscinile din resortul Nordis Mamaia, in orice moment al anului - un aspect rar intalnit la alte hoteluri de pe litoral. De asemenea, turistii vor putea veni la mare in timpul anului si pentru a lucra remote. Pentru ca la Nordis Mamaia 5***** va exista cel mai rapid internet, de 10GB/secunda, acesta fiind singurul hotel din Europa care va beneficia de o astfel de infrastructura.

Mamaia este in continuare o statiune promitatoare pentru investitorii romani, dar si pentru cei straini, care tin cont de potentialul de crestere al unei afaceri in aceasta zona. Iar in cazul apartamentelor de pe litoral, apropierea de plaja si de atractiile turistice sunt principalii factori care ofera un plus de valoare unei proprietati. Fiecare metru patrat din apropierea plajelor este la mare cautare in randul investitorilor, iar cererea este uriasa. Iar pandemia a accelerat ritmul de cumparare a proprietatilor din Mamaia cu 50% fata de anii precedenti. Astfel, mii de clienti din toata tara au cumparat deja unul sau mai multe apartamente in Mamaia, pentru a le folosi drept case de vacanta, sau pentru a le inchiria in sezon.

Nordis Group dezvolta ansambluri de 5 stele in inima muntilor

In 2020, Brasov a ocupat a doua pozitie in topul celor mai cautate destinatii de vacanta din Romania. Iar un raport publicat de INS, in perioada ianuarie-septembrie 2020, arata ca numarul de sosiri ale turistilor in structurile de primire turistica, a fost estimat 533.700, in Brasov, regiunea ocupand locul 2 in clasament, fiind urmata de Bucuresti si de Prahova.

Aceasta pozitie fruntasa se datoreaza mai multor factori, printre care arhitectura locala, partiile de schi, restaurantele, dar si faptul ca Brasovul constituie punctul de plecare spre reteaua statiunilor si cabanelor din zona montana invecinata. In plus, Brasovul este totodata unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii, datorita numeroaselor monumente istorice, cum ar fi castelul Bran, care se afla in apropierea orasului.

De asemenea, industria imobiliara s-a dezvoltat considerabil in ultimul an, in zona Brasovului, iar in vara lui 2021, preturile au crescut cu 4,5% pentru apartamentele din aceasta regiune.

Iar tendinta de crestere a preturilor pentru locuintele din Brasov se va pastra si in 2022, mai ales pentru imobilele care ofera un plus de confort si calitate, acces facil fata de principalele puncte de interes si, desigur, spatii cat mai generoase. Toate aceste beneficii se vor regasi si in cadrul ansamblului hotelier si rezidential Nordis Brasov 5*****, unde dezvoltatorul imobiliar isi propune sa aduca un stil de viata exclusivist. Acces la infinity pool, restaurant panoramic, sala de fitness, spatiu de joaca pentru copii, sala de cinema VIP, concierge si SPA - acestea sunt doar cateva dintre facilitatile premium, incluse pe lista beneficiilor de la Nordis Brasov.

In plus, cei care aleg sa cumpere un apartament de vacanta la Nordis Brasov, vor beneficia de o apreciere estimativa de 30% dupa deschidere. Iar dupa finalizarea achizitiei, clientii pot alege sa locuiasca in apartamentul Nordis, sau pot inchiria proprietatea in regim propriu, sau cu ajutorul Nordis, prin societatea de property management.

"Cand vorbim despre Brasov, ne gandim la Piata Sfatului, la Biserica Neagra care dateaza din secolul XIV, la Muntele Tampa, de unde privelistea spre oras este unica, dar si la numeroasele fortificatii medievale. Toate aceste obiective atrag sute de turisti in Brasov an de an, iar deschiderea aeroportului va amplifica numarul vizitatorilor. Iar printre acesti turisti se numara si cei care isi doresc o vacanta exclusivista si standarde de 5 stele.

Acesta a fost principalul motiv care ne-a determinat sa investim in aceasta regiune si sa dam startul unui proiect grandios, precum Nordis Brasov 5*****, care va functiona atat in regim hotelier, cat si rezidential. Construim in inima muntilor 158 de camere de hotel si 43 de apartamente premium, pentru cei care isi doresc sa se bucure de un stil de viata altfel, pentru cei care apreciaza rafinamentul si confortul la cele mai inalte standarde ", sustine Emanuel Postoaca, fondatorul Nordis Group.

De asemenea, un alt factor care i-a atras pe romani sa investeasca din imobiliarele din zona Brasovului este nivelul de trai al locuitorilor. In prezent, judetul ocupa locul patru pe tara, in ceea ce priveste numarul total al salariatilor, dupa Municipiul Bucuresti si judetele Cluj si Timis, arata datele Directiei Judetene de Statistica. Totodata, Brasovul se afla printre cele mai bogate judete, din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, arata datele publicate de Comisia Nationala de Prognoza.

Pe langa Brasov, Nordis Group si-a indreptat atentia spre Sinaia, una dintre cele mai populare destinatii montane din tara. Cadrul natural, relieful, vegetatia, fauna, rezervatiile naturale, dar si arhitectura regala sunt elementele de baza ale ofertei turistice pe care o prezinta orasul Sinaia. De asemenea, potentialul turistic din Sinaia este amplificat in mare parte de relieful zonei, care ofera o multime de optiuni turistice: drumetii montane, sporturi de iarna, dar si optiune pentru odihna si recreere. Nu in ultimul rand, Sinaia este foarte accesibila pentru cei care vin din Bucuresti, statiunea fiind la doar 2 ore distanta cu masina, de Capitala.

Sinaia este considerata ca fiind o statiune de rangul I, in acceptiunea internationala, datorita structurilor de cazare si agrement, dar si datorita structurilor pentru sporturile de iarna, care confera intr-un mod realist, statutul de statiune premium acestei localitati.

" Nordis Group a ales o statiune premium pentru un ansamblu premium. Ne-am dorit ca turistii care aleg aceasta destinatie de vacanta sa aiba parte de o experienta memorabila, de servicii de inalta calitate si de o priveliste incredibila. Proiectul Nordis Sinaia se construieste intr-o zona ideala, cu o priveliste superba catre padure, aproape de centrul statiunii, dar si de Cota 1400. De altfel, intregul complex de 5 stele este amplasat la doar 300 de metri de Gondola din Sinaia, cu acces rapid catre Palatul Peles si restaurantele din zona ", spune Emanuel Postoaca, fondatorul Nordis Group.

Nordis aduce un nou model de investitie

Potentialul financiar al unei proprietati in statiunile in care Nordis Group a ales sa dezvolte ansambluri premium este cu atat mai mare daca luam in considerare modelul de investitie pe care il propune compania. Un client care este interesat de o investitie imobiliara poate cumpara o camera de hotel sau un apartament Nordis si beneficiaza de un randament garantat de 7% anual. Inovatia consta in posiblitatea de a detine o proprietate pe care Nordis o inchiriaza de la investitor pe o perioada de 30 de ani si ii ofera chirie lunara stabilita contractual, fara alte cheltuieli.

" Cererea de unitati hoteliere premium este in crestere in toata zona montana, in special in Brasov si Sinaia, unde ocuparea in varf de sezon este de peste 90%. Astfel au luat nastere proiectele Nordis Brasov si Sinaia. Ambele imbina linistea naturii si privelistile panoramice cu serviciile premium, care se regasesc atat in zona hoteliera, cat si in cea rezidentiala. Toate aceste proiecte se bucura de facilitati de top si de o comunitate exclusivista ", a declarat Emanuel Postoaca, fondatorul Nordis Group.

Pana la finalul anului, Nordis estimeaza o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar pentru anul 2022 este prevazut acelasi ritm sustinut de vanzari.

Pentru o privire de ansamblu, la nivel general, afacerile cu imobiliare au avut numai de castigat in ultimii ani. Datele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara arata ca in luna septembrie 2021 au fost vandute, la nivelul intregii tari, 64.550 de imobile, cu 2.413 mai multe fata de luna august. Numarul caselor, terenurilor si apartamentelor care au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare in luna septembrie este cu 15.982 mai mare fata de perioada similara a anului 2020.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare