Burse

thumbs

Alser Forest anunta lansarea unui plasament privat de actiuni prin care vrea sa atraga 3 mil. lei de la investitori. Pentru detinatorii de obligatiuni, emitentul intentioneaza sa ofere actiunile la un pret cu discount

27.10.2021, 14:35 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Alser Forest, prima companie din domeniul forestier care a sunat clopotelul la Bursa de Valori Bucuresti in luna iunie a acestui an odata cu listarea unei emisiuni de obligatiuni, continua procesul de finantare prin intermediul pietei de capital si intentioneaza sa atraga in perioada imediat urmatoare aproximativ 3 mil. lei printr-un plasament privat de actiuni, ce vor fi listate ulterior la BVB in cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare, potrivit unui comunicat transmis de Intercapital Invest in calitate de consultant in procesul de finantare.

Pentru detinatorii de obligatiuni ALS24E, emitentul intentioneaza sa ofere actiunile la un pret cu discount.

Fondurile atrase in urma emisiunii de actiuni vor fi orientate spre consolidarea pozitiei companiei la nivel de sector in domeniul industriei forestiere din Romania.

Intercapital Invest este consultantul autorizat de BVB care a asistat societatea in acest process de transformare, aliniere la standardele de guvernanta corporativa specifica emitentilor, atragerea finantarii si listarea obligatiunilor la bursa. Impreuna cu emitentul va continua procesul de dezvoltare prin intermediul pietei de capital, asistand astfel societatea in procesul de listare a actiunilor Alser Forest pe piata AeRO a BVB in acest an.

Potrivit raportului financiar la S1/2021, veniturile realizate de companie sunt in valoare de 14,2 milioane de lei, dubland astfel valoarea realizata la S1/2020, in timp ce profitul net a fost de 1,16 milioane de lei in crestere cu 299% fata de aceeasi perioadp a anului trecut, marcand astfel una dintre cele mai bune perioade din cei 13 ani de functionare.

Pentru a doua jumatate a anului 2021, societatea se asteapta la o crestere a vanzarilor comparabila cu performanta anului anterior, asteptari care sunt confirmate de angajamentele contractuale deja semnate cu clientii, contracte care isi vor produce efecte in toamna acestui an, avand o tinta a cifrei de afaceri la finalul anului de aproximativ 30 mil. lei.

"Protectia padurilor reprezinta unul dintre obiectivele principale ale companiei Alser Forest. Alaturi de solutiile pentru pepinierele silvice, compania sustine introducerea pe piata locala de solutii moderne pentru combaterea tuturor tipurilor de daunatori forestieri si imbunatatirea activitatilor din silvicultura. In acest sens, Alser Forest a participat la infiintarea de pepiniere silvice moderne in Romania prin utilizarea de puieti forestieri containerizati, in prezent avand instalate peste 41 de pepiniere silvice ce produc puieti forestieri pentru plantarea padurilor. In septembrie 2021 s-a finalizat instalarea celei mai mari pepiniere moderne din Romania, in judetul Dolj, utilizand tehnologie BCC Suedia. In aceasta pepiniera urmeaza a se produce incepand cu anul 2022 un numar de cel putin 3 milioane de puieti forestieri annual. Investitia totala s-a ridicat la 1 milion de euro", a declarat Albert Serban, Presedinte al Alser Forest.

Compania participa anual la plantarea a peste 100 ha de teren folosind peste 500.000 de puieti forestieri. De asemenea, desfasoara activitati de management durabil forestier administrand peste 22.000 de ha de padure proprietate privata si publica.

Sectorul forestier din Romania este un sector strategic si de mare importanta, care controleaza aproximativ 30% din suprafata Romaniei si care contribuie anual cu aproximativ 3,5% din PIB.

"In calitate de consultant consideram ca rolul companiei in acest sector de industrie este deosebit de important prin faptul ca misiunea Emitentului este aceea de a introduce si dezvolta solutii moderne pentru eficientizare a productiei de puieti forestieri si exploatare forestiera in Romania si in pietele externe pe care a inceput sa activeze, Republica Moldova si Bulgaria. Proiectele implementate de companie in cei peste 13 ani de activitate putem afirma ca sunt de referinta si reprezinta un nou inceput pentru silvicultura romaneasca", a declarat Mihaela Stoica, Director General al Intercapital Invest.

Anual, in sectorul forestier romanesc este nevoie de aproximativ 60 milioane de puieti forestieri. Pana de curand acesti puieti erau produsi prin metoda clasica, in pepiniere, cu sapa si cu muncitori zilieri. Metoda traditionala de productie de puieti presupune ca acestia sa fie crescuti direct in sol, in tarlale de crestere numite sole, necesarul de timp pentru ca puietii sa devina apti de plantat fiind de 2-3 ani. Dezavantajul principal al metodei clasice, in afara de necesarul excesiv de manopera, este ca puietii forestieri cand sunt scosi din sol, au radacina nuda, lucru ce le creeaza o mare sensibilitate la manipulare, plantare si post-plantare.

In anul 2014, Alser Forest a inceput activitatea de promovare si formare a personalului din sectorul silvic cu privire la metoda moderna si automatizata prin care se pot produce puieti forestieri, intr-un singur an de vegetatie. Productia acestor puieti este automatizata, necesitand o cantitate de manopera mult mai mica, puietii fiind crescuti in turba din celule de crestere, tip container. Initial, sectorul a reactionat negativ la aceasta solutie moderna, dar implementarea unor pepiniere pilot, cu rezultate bune in diferite ocoale silvice din tara precum si formarea inginerilor din sector au dus la generarea unui interes la nivel national.

In ultimii ani, Alser Forest a implementat in cadrul ocoalelor silvice de stat Romsilva si in cadrul ocoalelor silvice private peste 40 de pepiniere ce folosesc aceste sisteme suedeze de productie a puietilor.

In prezent, cele peste 40 de pepiniere silvice, produc aproximativ 4 milioane de puieti forestieri containerizati, ceea ce reprezinta doar 6,6% din productia anuala nationala, in timp ce in tarile din vestul si nordul Europei, se produc prin aceasta metoda peste 70% din necesarul anual de puieti forestieri.

"In Romania este nevoie de o viziune pe termen mediu si lung pentru a se ajunge la acel nivel de mecanizare si modernizare in pepinierele silvice iar compania Alser Forest depune eforturi sustinute pentru promovarea acestor solutii moderne in sectorul forestier romanesc", mai transmite compania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare