Companii

thumbs

Companiile, la risc din cauza valului 4. "Fiecare angajat are rolul lui in productie. Daca se imbolnavesc angajatii, nu mai putem produce". Proprietar de fabrica: Am ajuns sa avem 70% din angajati vaccinati, am dat dispozitie sa prezinte certificat verde sau test negativ de la 1 noiembrie ca sa prevenim imbolnavirea si blocarea productiei

27.10.2021, 16:40 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Autoritatile nu au instituit un nou lockdown, sustinand ca astfel ajuta economia, insa managerii de fabrici trebuie sa gestioneze singuri situatia sanitara din companii pentru a nu ajunge in situatia de a inchide pentru ca nu mai au angajati sanatosi. Daca Romania va continua sa inregistreze zilnic mii de noi cazuri de COVID-19 si sute de decese, economia se va bloca in anumite domenii pentru ca firmele nu vor avea cu cine sa mai lucreze, sustine un oficial din Comisia de sanatate. Autoritatile vor sa previna dezastrul din sanatate doar prin introducerea obligativitatii certificatului verde. Spre comparatie, Letonia a instituit carantina imediat cum numarul de cazuri de COVID-19 a crescut. Firmele instituie propriile mecanisme de protectie pentru a evita infectarea angajatilor. In unele fabrici s-a redus programul de lucru, s-a introdus munca in mai multe ture si chiar li se solicita angajatilor sa vina cu certificatul verde sau cu test negativ pentru ca sectiile sa nu fie inchise. "Am luat toate masurile pentru a preveni infectarea angajatilor si pentru a evita focare de infectie pentru ca altfel riscam sa se blocheze procesul de productie. Fiecare angajat are rolul lui in productie. Daca se imbolnavesc angajatii, nu mai putem produce. Am introdus munca in doua schimburi pana in iunie anul acesta, iar acum am dat dispozitie ca de la 1 noiembrie angajatii sa vina la munca doar cu certificatul verde sau cu test negativ saptamanal facut pe cheltuiala proprie. Acum avem 70% din angajati vaccinati", a spus Nicolae Ciuleac, proprietarul Carniprod, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, care are 400 de angajati.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare