Zf 24

Samsung anunta construirea unei fabrici de cipuri de 17 miliarde de dolari in Texas

Samsung anunta construirea unei fabrici de cipuri de 17 miliarde de dolari in Texas

28.11.2021, 17:07 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Samsung Electronics a ales orasul Taylor din Texas pentru construirea unei fabrici de cipuri de 17 miliarde de dolari ca parte a planului administratiei Biden de a mari productia de semiconductori din Statele Unite, relateaza Financial Times.

Noua fabrica va fi cea mai avansata unitate de semiconductori a Samsung si are scopul de a ajuta cel mai mare producator de cipuri de memorie din lume sa ajunga din urma rivalul taiwanez TSMC in sectorul turnatoriilor, piata profitabila pentru producerea de cipuri de procesare fara memorie pentru alte companii.

Washingtonul indeamna companiile de tehnologie sa construiasca mai multe fabrici in SUA pe fondul razboaielor globale de cipuri declansate de o penurie prelungita care a afectat mai multe industrii, de la automobile la aparate electrocasnice.

Samsung a declarat ca fabrica de 17 miliarde de dolari va marca cea mai mare investitie din SUA. Ar contribui la cresterea productiei de cipuri logice avansate utilizate in smartphone-uri, in calculul de inalta performanta si in inteligenta artificiala.

Uzina, care va crea peste 2.000 de locuri de munca high-tech, va fi operationala in a doua jumatate a anului 2024, dupa ce constructia va incepe in prima jumatate a anului viitor. "Cu o capacitate de productie mai mare, vom putea sa raspundem mai bine nevoilor clientilor nostri si sa contribuim la stabilirea lantului global de aprovizionare cu semiconductori", a declarat Kinam Kim, vicepresedintele Samsung.

Sub presiunea oficialilor americani care vad semiconductorii ca o industrie strategica cheie in rivalitatea tehnologica a tarii cu China, Intel a deschis doua fabrici in Arizona in septembire, in timp ce TSMC construieste o fabrica de 12 miliarde de dolari in acelasi stat.

Samsung are deja o fabrica de aschii de turnatorie in Austin, Texas, unde productia a fost suspendata in primul trimestru din cauza unei furtuni de iarna care a provocat intreruperi de curent, rezultand daune intre 254 si 339 de milioane de dolari.

Pierderile de productie au evidentiat imporanta utilitatilor stabile pentru o fabrica de cip foarte automatizata, dar Samsunt a ales Taylor, la 25 km nord-est de Austin, ca locatie pentru cea de-a doua fabrica, deoarece oferea stimulente fiscale uriase, potrivit analistilor.

Anuntul a fost facut in momentul in care liderul Samsung, Lee Jae-young, s-a intors in SUA - prima sa calatorie in strainatate de la eliberarea sa din inchisoare in august. El s-a intalnit cu oficiali si parlamentari de la Casa Alba pentru a discuta despre fabrica de cipuri si problemele lantului de aprovizionare ale grupului.

Planul Samsung vine in timp ce SUA, China si Europa se lupta pentru a stimula investitiile care vor reduce dependeta de cipurile de computere fabricate in strainatate. Majoritatea semiconductorilor sunt fabricati in Coreea de Sud, Taiwan si China, in timp ce SUA reprezinta doar 12% din productia globala.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare