Banci si asigurari

Claudia Pendred, care a condus biroul BERD din Romania in 2007-2012, are acordul BNR pentru a intra...

Claudia Pendred, care a condus biroul BERD din Romania in 2007-2012, are acordul BNR pentru a intra in boardul Raiffeisen Bank ca membru independent al Consiliului de Supraveghere

02.12.2021, 11:20 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Claudia Pendred, care a condus biroul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) din Romania timp de cinci ani, in perioada 2007-2012, a primit acordul BNR pentru pozitia de membru independent in Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank.

"In data de 24 noiembrie 2021, Banca Nationala a Romaniei a comunicat catre Raiffeisen Bank hotararea de aprobare pealabila a doamnei Claudia Patricia Pendred in functia de membru independent al Consiliul de Supraveghere", transmit reprezentantii bancii.

La inceputul lunii aprilie, Claudia Pendred a fost nominalizata pentru boardul bancii romanesti cu capital austriac in contextul in care al treilea mandat ca membru independent al consiliului de supraveghere detinut de Ileana Anca Ioan urma sa expire in data de 23 aprilie, iar numarul maxim de mandate ca membru independent in consiliul de supraveghere al unei companii este de 3, conform legislatiei in vigoare.

Claudia Patricia Pendred este cetatean britanic, domiciliata in Londra, Marea Britanie, avand peste 30 de ani de experienta, din care 25 de ani pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Cariera Claudiei Pendred a inceput la Banca Mondiala in Washington in 1983.

Ea este absolventa a Colegiului Wadham din cadrul Universitatii Oxford (BA) si a Universitatii Harvard, SUA (MA), avand o diploma MBA de la INSEAD Business School, Franta.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piata locala a grupului austriac cu acelasi nume, a raportat pentru primele noua luni din 2021 un profit net de 645 mil. lei, in crestere cu 11% fata de castigul din aceeasi perioada din 2020, in conditiile in care creditarea s-a majorat cu 13%, veniturile s-au mentinut, iar provizioanele au scazut.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din Romania si peste 2,22 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 660 de ATM-uri, 450 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.600 de POS-uri.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare