Burse

Patria Bank si-a majorat capitalul social cu 16,3 mil. lei: 1,5 mil. lei din subscrieri in numerar...

Patria Bank si-a majorat capitalul social cu 16,3 mil. lei: 1,5 mil. lei din subscrieri in numerar si 14,8 mil. lei din conversia unui imprumut subordonat acordat de actionarul majoritar in 2018

21.01.2022, 17:56 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Patria Bank (simbol bursier PBK), institutie de credit detinuta de fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a anuntat vineri la Bursa de Valori Bucuresti ca in cadrul operatiunii de majorare de capital social aprobata de actionari in octombrie 2021 au fost subscrise, prin exercitarea dreptului de preferinta, un numar total de 163,5 milioane de actiuni noi, la un pret de 0,1 lei pe actiune.

Valoarea totala rezultata in urma subscrierilor efectuate este de 16,3 mil. lei, prin urmare capitalul social al bancii se majoreaza de la 311,5 mil. lei la 327,9 mil. lei.

Valoarea de 14,85 mil. lei a rezultat prin exercitarea drepturilor de preferinta prin conversia sumei de 3 mil. euro (la curs BNR de 4,9491 lei / euro din ziua subscrierii), reprezentand imprumutul subordonat acordat bancii de catre actionarul majoritar EEAF Financial Services BV, prin contractul de imprumut subordonat din 18 decembrie 2018.

Valoarea de 1,5 mil. lei a rezultat prin exercitarea drepturilor de preferinta, prin subscrierea in numerar de catre actionari ai bancii inregistrati in registrul actionarilor la data de 3 noiembrie 2021.

Cele 33,8 milioane de actiuni ramase nesubscrise in urma exercitarii drepturilor de preferinta au fost anulate. In continuare, banca va intreprinde demersurile pentru inregistrarea operatiunii de majorare a capitalului social la Oficiul Registrului Comertului.

Patria Bank are 299 mil. lei capitalizare si este controlata in proportie de 83,2% de EEAF Financial Services BV Amsterdam. Actiunile PBK inregistreaza un avans de 1,5% in 2022, pe fondul unor tranzactii de 151.200 de lei, arata datele BVB.

Patria Bank a incheiat primele noua luni din 2021 cu un profit net de 7,2 mil. lei, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului 2020, sustinut in principal de evolutia favorabila a veniturilor operationale, dar si dintr-o contractie a costurilor operationale ce a condus la un profit operational cu 66% mai mare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare