Business Hi-Tech

Veeam Software, furnzior de solutii de backup, recuperare si management al datelor: 47% din datele...

Veeam Software, furnzior de solutii de backup, recuperare si management al datelor: 47% din datele unei companii sunt criptate in urma unui atac cibernetic si 69% din date sunt recuperabile

18.05.2022, 11:08 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Plata rascumpararii datelor, in urma unui atac cibernetic, nu asigura posibilitatea recuperarii acestora, 94% dintre atacatori incercand sa distruga depozitele de backup ca parte a atacului, arata rezultatele primei editii a studiului Ransomware Report, realizat de Veeam Software, companie specializata in furnizarea de solutii de backup, recuperare si management al datelor, cu sediul central in Columbus, SUA, si cu peste 700 de angajati la nivel national. Sondajul a fost realizat in randul a peste 1.000 de manageri IT care au trecut prin atacuri cibernetice.

Potrivit studiului, in medie, 47% din datele unei organizatii sunt criptate in urma unui atac cibernetic si doar 69% din aceste date sunt recuperabile, iar peste jumatate dintre companii au recunoscut ca protocoalele lor de securitate cibernetica necesita o revizuire completa sau o imbunatatire semnificativa pentru a se proteja impotriva amenintarilor in crestere.

"In 2021, doar 19% dintre organizatii au reusit sa-si recupereze datele fara a plati rascumpararea, iar Veeam lucreaza la a ajuta celelalte 81% dintre companiile globale sa poata afirma acelasi lucru in viitor", au transmis reprezentantii companiei.

Veeam Software a inregistrat la finalul anului 2021 o crestere de 27%, comparativ cu anul precedent, la nivel global. La nivel national, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 33,3 milioane de euro in 2020, in crestere cu aproape 19% fata de anul precedent, arata ultimele date publice.

"Am inregistrat o crestere a venitului anual recurent (ARR) de 25% de la an la an pentru primul trimestru a.c., diviziile noastre Cloud, SaaS si Kubernetes, inregistrand toate o crestere semnificativa", a spus Anand Eswaran, CEO in cadrul Veeam, adaugand ca macro tendintele din industria IT ofera multe provocari, cum ar fi amenintarea atacurilor ransomware si adoptarea la nivel global a arhitecturilor multi/hybrid-cloud.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare