Zf 24

Statele Unite vor trimite Ucrainei un pachet de 18 barci de patrulare pentru a ajuta la protejarea...

Statele Unite vor trimite Ucrainei un pachet de 18 barci de patrulare pentru a ajuta la protejarea cailor fluviale de fortele rusesti

27.06.2022, 13:47 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Statele Unite au declarat ca vor furniza 18 barci de patrulare pentru a ajuta Ucraina sa-si protejeze caile fluviale, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor de securitate de 450 de milioane de dolari, scrie Business Insider.

Pachetul include doua ambarcatiuni fluviale de aproape 11 metri lungime, sase ambarcatiuni maritime de lupta de 12 metri si zece barci de patrulare Dauntless Sea Ark de 10 metri, a declarat joi Departamentul Apararii.

"Acest nou pachet de ajutor este dedicat in mare masura pentru a permite Ucrainei sa-si mentina controlul asupra cailor fluviale. Ele pot fi utilizate si in zonele apropiate de coasta", a declarat un oficial inalt al apararii in timpul unei conferinte desfasurate la Pentagon.

Pe langa barci, pachetul include si patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), 36.000 de cartuse de 105 mm, 18 vehicule tactice cu care artileria de 155 mm sa fie deplasata, 1.200 de lansatoare de grenade Mk 19 si 2.000 de mitraliere.

"Evident, cu fiecare dintre aceste pachete, oferim [de asemenea] o multime de piese de schimb", a declarat oficialul. "Vrem sa ne asiguram ca fortele ucrainene pot mentine sistemele functionale".

La inceputul acestei luni, SUA s-au angajat sa furnizeze Ucrainei doua sisteme Harpoon montate pe camioane pentru a contribui la apararea de coasta. Alte natiuni aliate vor trimite ele insele rachetele Harpoon.

Ucraina a sustinut recent ca a scufundat un remorcher rusesc in Marea Neagra folosind doua rachete Harpoon.

"Acest lucru va fi de ajutor pentru a le permite ucrainenilor sa apere Odesa si alte pozitii de-a lungul coastei Marii Negre", a declarat oficialul apararii.

Pe masura ce invazia Rusiei in Ucraina continua, conflictul din Marea Neagra s-a intensificat. Rusia a blocat porturile ucrainene, ceea ce a dus la perturbarea exporturilor de grau la nivel mondial, generand o criza alimentara globala.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare