Business Hi-Tech

Orange Romania a achizitionat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab solutii in valoare...

Orange Romania a achizitionat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab solutii in valoare de 2,2 milioane de euro, in cinci ani de activitate. Orange Fab colaboreaza in prezent cu 36 de startup-uri alaturi de care s-au implementat peste 90 de proiecte

29.06.2022, 13:50 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Orange Romanina a achizitionat de la start-up-urile din acceleratorul Orange Fab, program de accelerare si de colaborare cu start-up-urile, produse si servicii in valoare de 2,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii companiei. In prezent, acceleratorul Orange Fab are colaborari cu 36 de startup-uri alaturi de care s-au implementat peste 90 de proiecte.

"La cinci ani de la inceperea Orange Fab, ne mandrim cu rezultate concrete in lucrul cu startup-urile din Orange Fab, precum si cu sustinerea ecosistemului local. Ca program corporate de accelerare, scopul Orange Fab este de a face business development cu startup-urile selectate si de a adauga necesarul de mentorat si suport pentru acestea cu scopul de a maximiza rezultatele comune. Am invatat in timp cum sa lucram cat mai bine cu startup-urile si, in consecinta, care este profilul cel mai potrivit, astfel incat colaborarea sa fie castigatoare de ambele parti. Continuam sa incurajam cresterea de noi startup-uri prin intermediul parteneriatelor cu programele educationale si comunitatile locale, evaluam anual sute de proiecte si ne bucuram sa vedem un flux continuu de antreprenori curajosi care construiesc produse cu ambitii globale. Prin Orange Fab, suntem aici sa-i sustinem si sa-i ajutam sa-si transforme ideile in business-uri solide", a spus Monica Obogeanu, Startup Programs Manager, Orange Romania.

Prin Orange Fab, startup-urile locale primesc acces la cele mai noi tehnologii si la numeroase oportunitati de dezvoltare in zona de inovatie, cercetare si networking pentru a-si valida si optimiza mai departe atat planul de business, cat si produsele, potrivit reprezentantilor Orange.

Derulat la nivel national, programul Orange Fab a avut ca obiectiv sa contribuie la dezvoltarea unui ecosistem de inovatie local care sa ajute la cresterea si maturizarea cat mai multor startup-uri.

"In ultimii cinci ani, Orange a investit in comunitatile tech din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Piatra-Neamt, Sibiu si Timisoara peste 630.000 de euro, prin sustinerea pre-acceleratoarelor, a diverselor programe educationale si a spatiilor dedicate de coworking."

De asemenea, pentru a facilita extinderea la nivel international, programul Orange Fab ofera oportunitatea startup-urilor de a-si prezenta solutiile si pe alte piete prin reteaua internationala Orange Fab si, o parte dintre ele, in cadrul sesiunilor Demo Day organizate anual, dar si de a participa la conferinte globale precum Viva Technology, cel mai mare eveniment european dedicat tehnologiei.

In prezent, cele mai multe startup-uri din program sunt cele care au ca domeniu de activitate IoT si obiectele conectate, urmate apoi de cele ce ofera solutii de securitate si cele ce dezvolta segmentul 5G si retelele viitorului. In 2021, Orange Fab Romania a numarat cele mai multe proiecte implementate cu startup-urile din intreaga retea Orange Fab alcatuita din 23 de tari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare