Burse

MedLife intra pe segmentul de wellness prin achizitia pachetului majoritar al salilor de fitness...

MedLife intra pe segmentul de wellness prin achizitia pachetului majoritar al salilor de fitness Sweat Concept

04.07.2022, 12:34 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

MedLife (M), liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a anuntat semnarea achizitiei pachetului majoritar din cadrul Sweat Concept, tranzactie care marcheaza intrarea pe o noua linie de business, cea de wellness, care vine in completarea serviciilor oferite la nivel national.

"Noul context ne-a facut sa simtim o nevoie mai profunda de a avea grija de noi si de cei din jur, sub toate aspectele, de la sanatatea fizica la cea emotionala. Iar acest lucru a accelerat procesul de decizie pentru a intra pe un nou segment de business. Wellness-ul nu mai este sectorul de lux al spa-urilor si nici domeniul exclusiv al brandurilor de wellness. Este un mindset global care merge mana in mana cu stilul de viata al fiecaruia dintre noi. Asadar, pornim la drum cu o noua directie strategica ce vine in completarea serviciilor de diagnostic si tratament pe care le oferim deja in cea mai mare retea de unitati medicale la nivel national. Avem ca si obiectiv sa devenim un furnizor integrat de abonamente, prin acces facil la asistenta medicala preventiva, miscare si nutritie. Credem cu tarie ca odata cu integrarea acestui model la nivel national, vom putea contribui, in timp, la o imbunatatire importanta a calitatii vietii pacientilor din Romania. In plus, suntem convinsi ca mai devreme sau mai tarziu aceste abonamente si servicii vor deveni deductibile deoarece vor degreva masiv cheltuielile sistemul public de sanatate", spune Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Sweat reprezinta cel mai nou concept de sali de fitness din Romania ce integreaza solutii complete pentru toate obiectivele utilizatorului, oricare ar fi acestea: scadere in greutate, relaxare, tonifiere musculara sau pregatirea pentru o competitie sportiva.

In acest moment, reteaua cuprinde 4 locatii in Bucuresti dotate cu echipamente si tehnologii premium, furnizate de Matrix, lider global in echipamente de fitness. Totodata, fiecare unitate este dotata cu console inteligente care permit contorizarea si afisarea repetarilor, timpul de activitate si timpul de odihna pentru o experienta de antrenament completa.

"Printre alte dispozitive de avangarda se numara: Sweat Workout Tracking o aplicatie care permite utilizatorului sa iti monitorizezi parcurcul activitatii sale de antrenament, indiferent de locatia aleasa sau programele pe care le-a urmat sau My Zone, o aplicatie care iti da feedback in timp real in timpul antrenamentelor cu ajutorul centurii cu acelasi nume care se poate achizitiona de la receptie", mai noteaza MedLife in raportul de la bursa.

Aditional aparaturii si dispozitivelor performante, salile Sweat sunt amenajate cu zone de relaxare, saune bio, zona de training functional sau terase spatioase unde sunt sustinute programe de antrenament in aer liber. Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, echipa actuala de management isi va pastra integral atributiile, fiind responsabila de strategia de dezvoltare si extidere a retelei Sweat Concept.

"Ne bucura parteneriatul cu MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, cu care impartasim valori comune precum grija pentru sanatate si promovarea unui stil de viata sanatos. In perioada urmatoare, obiectivul este sa extindem reteaua Sweat Concept la nivel national si avem convingerea ca MedLife este partenerul de care avem nevoie pentru a atinge acest deziderat si a ne depasi limitele", afirma Laurentiu Matei, CEO & fondator al Sweat Concept.

Odata cu finalizarea acestei achizitii pentru Sweat Concept, Grupul MedLife va ajunge la un numar de 45 tranzactii, fiind operatorul cu cel mai mare portofoliu de achizitii in zona medicala din Romania.

"Compania va continua sa investeasca masiv in cresterea retelei din Romania, avand in derulare doua sau trei tranzactii de dimensiuni medii si una de dimensiuni mari", se mai arata in raport.

MedLife a mizat puternic pe extindere in luna iunie si a bifat cinci achizitii ale unor companii de talie medie sau mica, dar si o deschidere proprie. Orasele vizate de companie au fost Targu-Mures, Sfantu Gheorghe si Timisoara.

La inceputul lui iunie, MedLife a anuntat semnarea acordului pentru a prelua pachetul integral de actiuni pentru Centrul Medical de Diagnostic si Imagistica Tomorad din Sfantu Gheorghe si pachetul majoritar de 60% de actiuni pentru Centrul Medical de Gastroenterologie din Targu-Mures.

Dupa aceasta tranzactie a urmat o extindere proprie, MedLife investind 2 mil. euro intr-o clinica de 1.000 mp in Targu-Mures, cu 12 cabinete medicale, dar si departament de imagistica utilat cu RMN si o sala de mici interventii chirurgicale.

Ulterior, tot in iunie, MedLife a anuntat intrarea in actionariatul Medici's Timisoara, cel mai mare operator medical local din acest oras, dupa ce a cumparat 80% din actiuni. Restul au ramas la antreprenorul care a construit businessul, Adrian Badescu, el pastrand si managementul unitatii. Achizitia realizata de MedLife include preluarea celor patru clinici Medici's, a laboratorului Laborix si a Medici's Hospital, iar tranzactia asteapta acordul Concurentei.

In strategia de extindere a MedLife a urmat achizitia pachetului integral al societatilor din grupul Medicris Oradea, cel mai mare centru de medicina muncii din judetul Bihor.

Cea mai recenta achizitie anuntata de operatorul privat a fost chiar la finalul lunii iunie, cand a anuntat preluarea pachetului de 80% din actiunile centrului Profilaxis din Timisoara, care are servicii de medicina muncii, ambulatoriu, spitalizare de zi, dar si abonati. Profilaxis va fi integrat sub brandul Sfanta Maria, lansat de MedLife in urma cu cinci ani, care vizeaza mai ales serviciile decontate de Casa de Sanatate.

MedLife are 2,6 mld. lei capitalizare si este detinuta in proportie de 15,46% de Mihai Marcu si in proportie de 10,56% de Nicolae Marcu, in timp ce Mihaela Gabriela Cristescu detine 14% din numarul de actiuni, iar un pachet de 12,8% este detinut de Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii. Actiunile M inregistreaza o scadere de 17% in 2022, pe fondul unor tranzactii de 300 mil. lei, conform datelor BVB.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare