Business Hi-Tech

Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrari, a achizitionat pachetul majoritar de...

Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrari, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Glovo. Delivery Hero va deservi astfel 2,2 mld. de oameni in 74 de tari

05.07.2022, 10:46 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de profil din lume, a achizitionat platforma spaniola Glovo de tip marketplace, care ofera prin intermediul unei aplicatii mobile servicii de livrare rapida atat pentru bunuri din magazine sau mancare din restaurante, cat si pentru diferite produse sau documente intre diferite persoane, potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii celor doua companii.

"Unindu-ne fortele cu familia Delivery Hero vom accelera cresterea si dezvoltarea produsului nostru. Impreuna vom deservi o vasta parte a populatiei de pe patru continente, cu milioane de afaceri si de curieri locali care vor continua sa beneficieze de facilitatile platformei noastre. Suntem foarte fericiti sa incepem in sfarsit sa lucram impreuna si sa impartasim cunostiinte si tehnologie cu alte branduri din Grup", a spus Oscar Pierre, CEO si co-fondator Glovo.

Astfel, in urma tranzactiei, Delivery Hero va fi actionarul majoritar al Glovo si va detine aproximativ 94% din actiuni pe baza nediluata in platforma lider in livrarea din mai multe categorii. Majorarea capitalului de actiuni al Delivery Hero si permisiunea ulterioara pentru tranzactionare se afla in asteptare.

"Acest parteneriat reprezinta o potrivire perfecta si suntem foarte bucurosi sa uram bun-venit Glovo in familia Delivery Hero. Ne cunosteam, ne apreciam si aveam incredere unii in ceilalti de mai multi ani. Echipele noastre impartasesc aceeasi viziune, si totusi, inca putem invata multe unii de la ceilalti prin schimbul de cunostinte si explorarea sinergiilor tehnologice si operationale", a spus Niklas Ostberg, CEO si co-fondator al Delivery Hero.

Prezenta Glovo in Europa de Sud si EEMEA completeaza acoperirea globala a Delivery Hero, ridicand numarul total de tari la 74 si deservind pana la 2,2 miliarde de oameni pe patru continente. Parteneriatul strategic care va rezulta din aceasta tranzactie va permite ambelor companii sa isi valorifice reciproc expertiza tehnologica si operationala, au mai transmis reprezentatii celor doua companii.

De asemenea, Glovo va continua sa opereze cu brandul si platforma existente sub managementul echipei actuale condusa de cei doi fondatori Oscar Pierre si Sacha Michaud, care raman implicati in Glovo.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare