Eveniment

Ce se mai intampla pe piata imobiliarelor: Preturile apartamentelor au scazut usor in ultima luna

Ce se mai intampla pe piata imobiliarelor: Preturile apartamentelor au scazut usor in ultima luna

05.07.2022, 11:48 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Preturile solicitate in iunie pentru apartamentele noi si vechi disponibile spre vanzare la nivel national s-au diminuat cu 0,3% fata de luna anterioara.

Potrivit imobiliare.ro, valoarea medie de listare pentru un apartament vechi a ajuns la 1745 euro pe metru patrat util, fata de 1751 de euro pe metru patrat la finele lui mai.

"Preturile apartamentelor au cunoscut o evolutie diferita de la un oras la altul. Pe segmentul vechi, in special, din cauza presiunii pe cerere, am observat corectii de pret, pe de alta parte, orase precum Timisoara, Brasov sau Bucuresti, apartamentele au continuat sa se scumpeasca usor. Clujul, Iasiul si Constanta au inregistrat scaderi usoare. Ne asteptam ca perioada urmaatore sa fie una de reglare si sa vedem corectii pe anumite segmente, supraincalzite, dar si consolidari in special pe segmentul premium nou", sustine Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

In Bucuresti, suma medie solicitata pentru un apartament a ajuns la 1.761 de euro pe metru patrat util, in conditiile unui avans de 0,8% fata de luna mai. Locuintele din blocurile vechi au consemnat un recul de 0,7% in decurs de 30 de zile, de la 1613 la 1601 de euro pe metru patrat, in timp ce unitatile locative nou-construite au consemnat un avans de 1,9%, de la 1926 la 1963 de euro pe metru patrat.

In Brasov, Indicele Imobiliare.ro a consemnat, per ansamblu, o crestere de 1,7% a preturilor apartamentelor, de la 1614 de euro pe metru patrat util, la 1641 de euro pe metru patrat la sfarsitul lunii iunie. Locuintele din blocurile vechi au avut parte de o evolutie pozitiva, un avans de 0,9%, iar cele noi au inregistrat o crestere de 2,3%.

In Cluj-Napoca, preturile apartamentelor a scazut cu 1,4% luna trecuta, ajungand la o medie de 2.431 de euro pe metru patrat util - fata de 2.465 de euro pe metru patrat la finele lunii trecute. O locuinta dintr-un bloc vechi a ajuns sa coste 2.356 de euro pe metru patrat, in conditiile unei scaderi de 0,3%, iar apartamentele noi au inregistrat o scadere de 1,6%.

Si Constanta a fost caracterizata de o scadere a preturilor in luna iunie: suma medie solicitata aici de catre proprietari si dezvoltatori rezidentiali a inregistrat o scadere de 0,2%, de la 1.484 la 1.481 de euro pe metru patrat util. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 1% fata de luna precedenta, iar cele noi au resimtit o crestere de 1,5%.

In Iasi, Indicele Imobiliare.ro a inregistrat, per ansamblu, o scadere a preturilor de 0,6% in luna iunie, de la 1.312 la 1.304 de euro pe metru patrat util. Locuintele din blocurile vechi au consemnat un declin usor, de 0,1%, iar cele noi o scadere de 1%.

Preturile apartamentelor din Timisoara au crescut intr-un ritm usor, cu 0,3%, luna trecuta, de la o medie de 1.451 de euro pe metru patrat, la 1.456 de euro pe metru patrat. Pe cele doua segmente majore de piata au fost consemnate evolutii similare: locuintele vechi s-au majorat cu 0,3%, iar unitatile locative nou-construite au inregistrat o crestere de 0,7%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare