×

Eveniment

Cine a cumparat domeniul Palatului Stirbey, scos la vanzare de lichidator, dupa ce, pe rand,...

Cine a cumparat domeniul Palatului Stirbey, scos la vanzare de lichidator, dupa ce, pe rand, Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Ilfov si Consiliul Local Buftea nu l-au vrut?

05.07.2022, 15:44 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Domeniul Palatului Stirbey, cel mai vast domeniu pentru evenimente din Romania, cu 24 de hectare, cu o istorie care incepe in secolul al XIX-lea, scos la vanzare, dupa ce, pe rand, Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Ilfov si Consiliul Local Buftea nu l-au vrut, a fost cumparat de Dream Film Production. Compania, cu afaceri de 30 mil. lei anul trecut, are ca obiect de activitate productia cinematografica, video si programe de televiziune pentru Antena Group. Compania este controlata de Dana Bugean, special projects executive la Antena Group, potrivit datelor de pe linkedin.com.

Celebrul Palat Stirbey a fost scos la vanzare de lichidator la un pret de pornire de 8 milioane de euro, potrivit unui anunt public realizat de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care detine palatul si domeniul Stirbey.

Palatul Stirbey este un activ incadrat ca monument istoric iar inainte de a fi scos la vanzare de catre lichidator au fost efectuate demersurile specifice in vederea exercitarii dreptului de preemptiune privind intentia de a cumpara domeniul Stirbey. Nici Ministerul Culturii, nici Consiliul Judetean Ilfov si nici Consiliul Local Buftea nu au vrut domeniul Stirbey.

Constructia palatului a inceput in anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Stirbey, domnitor al Tarii Rmanesti, si a durat pana in anul 1863. Domeniul se intinde pe o suprafata de 24 de hectare, din care 18 hectare reprezinta un parc cu copaci seculari (arbori de peste 400 de ani), lac interior si deschidere catre lacul Buftea. Compania Bucharest Arena, ce are in actionariat fosti angajati din Secretariatul General al Guvernului, a cumparat in 2006 domeniul si Palatul Stirbey de la mostenitorii familiei Stirbey, intr-o tranzactie de 9 milioane de euro. Planul actionariarilor era sa dezvolte pe domeniul Stirbey un hotel, o sala polivalenta dar si restaurante, ceea ce nu s-a mai concretizat, in conditiile in care la finalul lui 2019 compania intra in faliment.

Inainte de a fi scos la vanzare, lichidatorul a efectuat demersurile specifice in vederea exercitarii dreptului de preemptiune privind intentia de a cumpara proprietatea denumita "Palatul si Parcul Stirbey" ca subansamblu functional de bunuri mobile si imobile, avand in vedere incadrarea activului ca monument istoric, potrivit Euro Insol.

Lichidatorul judiciar a depus mai multe adrese de instiintare, avand in vedere procedura specifica privind exercitarea dreptului de preemptiune asupra imobilului.

Nici Ministerul Culturii, nici Consiliul Local Buftea si nici Consiliul Judetean Ilfov nu au vrut domeniul Stirbey.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare