Cryptobusiness

Scaderi uriase in industria crypto: Bitcoin coboara sub 27.000 de dolari pentru prima data in...

Scaderi uriase in industria crypto: Bitcoin coboara sub 27.000 de dolari pentru prima data in ultimele 16 luni. Ethereum si XRP se depreciaza cu 21%, respectiv 27%. Solana pierde 31%

12.05.2022, 12:46 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Bitcoin , cea mai valoroasa criptomoneda din lume, a scazut astazi sub pragul de 27.000 de dolari pentru prima data in ultimele 16 luni, intr-o perioada in care piata crypto continua sa sufere pierderi pe fondul temerilor privind inflatia si prabusirea unui controversat proiect stablecoin, scrie CNBC.

La ora publicarii stirii, pretul unui Bitcoin atingea 27.500 de dolari, conform CoinDesk, in scadere cu 11,7% in ultimele 24 de ore.

Cu o pierdere de 21%, Ethereum ajungea sub pragul de 2.000 de dolari pentru prima data din iulie 2021. Intre timp, XRP si Solana se depreciau cu 27,4%, respectiv 31%. Cardano era pe minus cu 33%.

Investitorii parasesc segmentul crypto pe masura ce pietele de actiuni continua sa se indeparteze de maximele atinse in timpul p andemiei de coronavirus , principalele temeri constand in ritmul galopant al inflatiei si d eteriorarea perspectivelor economice la nivel mondial.

Datele privind inflatia din Statele Unite au aratat ca preturile bunurilor si serviciilor au crescut cu 8,3% in aprilie, mai mult decat estimau analistii si aproape de cel mai ridicat nivel din ultimele patru decenii.

Mai mult, investitorii isi recalibreaza asteptarile in urma prabusirii monedei de tip stablecoin TerraUSD (UST), a carei valoare era legata de dolarul american. Activul a scazut miercuri la 30 de centi, stergand pentru moment din increderea investitorilor privind asa-numitul spatiu descentralizat si, in general, in segmentul criptoactivelor.

In putin reglementata piata crypto, investitorii in monede virtuale aleg stablecoin-urile in momente marcate de volatilitate. Insa UST, un stablecoin "algoritmic" care are la baza un cod, nu cash tinut in rezerve, s-a chinuit sa ramana stabil in vreme ce investitorii au renuntat masiv la pozitii.

Azi, la ora 12:30, un UST se tranzactiona la 50 de centi, cu mult sub pragul obligatoriu impus de paritatea de 1 la 1 cu dolarul american.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare