Cryptobusiness

Compensarea pierderilor investitorilor in LUNA si UST. Ce a spus de fapt Vitalik Buterin: Micii...

Compensarea pierderilor investitorilor in LUNA si UST. Ce a spus de fapt Vitalik Buterin: Micii investitori ar trebui protejati inaintea marilor balene

19.05.2022, 17:22 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Implozia ecosistemului Terra de saptamana trecuta a ravasit piata crypto, dupa ce asa-numitul stablecoin "algoritmic" TerraUSD a pierdut paritatea cu dolarul american, iar moneda LUNA - parte din ecosistem - s-a prabusit cu peste 99%.

Mai multi investitori au reclamat ca si-au pierdut economiile in crahul proiectului Terra, ceea ce a determinat comunitatea sa vina cu propuneri pentru a rezolva macar partial problemele create de aceasta evolutie.

Un investitor a propus ca Terra sa foloseasca fondurile pe care le mai are pentru a compensa investitorii, iar aceasta propunere a fost sprijinita la nivel declarativ si de Vitalik Buterin, omul de facto din spatele Ethereum, noteaza Fortune.

Buterin a fost de acord cu utilizatorul care a propus ca oamenii din spatele proiectului ar trebui sa foloseasca fondurile ramase pentru a compensa pierderile micilor investitori in primul rand, nu pe cele ale "balenelor bogate".

Cofondatorul Ethereum a preluat mesajul utilizatorului si a explicat intr-o postare pe Twitter ca sustine sprijinirea micilor investitori care ar fi fost indusi in eroare "de un influencer" cu privire la modul in care functioneaza proiectul. Totodata, el propune ca marii investitori sa fie lasati pe cont propriu.

"Precedentul evident este asigurarea FDIC (de pana la 250.000 de dolari de persoana)", a scris Vitalik Buterin pe Twitter.

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) este o agentie independenta creata de Congresul american in era Marii Recesiuni si functioneaza ca un factor de garantare.

Declaratia lui Buterin a fost rostogolita in mediul online de cei care critica piata crypto si a fost interpretata drept o cerere ca statul sa ii despagubeasca pe investitori. Totusi, cofondatorul Ethereum se referea la un sistem de compensare care sa acopere cei mai mici investitori, asa cum FDIC garanteaza sume de "pana la" 250.000 de dolari.

Un alt exemplu de sistem adus in discutie de Vitalik Buterin este cel din legislatia muncii din Singapore, care se concentreaza in primul rand pe protejarea situatiei angajatilor cu salarii mici din piata muncii.

Vitalik Buterin a criticat inca o data asa-numitele monede stabile "algoritmice", spunand ca este un termen de propaganda menit sa ofere incredere in active a caror valoare nu este mentinuta stabila printr-un colateral, asa cum se intampla la alte monede stabile din piata.

"Trebuie sa intelegem ca sunt doua lucruri foarte diferite".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare