Zf 24

Anunt din partea presei de stat a Rusiei: Coreea de Nord ofera 100.000 de soldati pentru a ajuta la...

Anunt din partea presei de stat a Rusiei: Coreea de Nord ofera 100.000 de soldati pentru a ajuta la infrangerea Ucrainei

09.08.2022, 12:21 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Coreea de Nord a oferit 100.000 de trupe "voluntare" Kremlinului pentru a ajuta Rusia sa castige razboiul impotriva Ucrainei, potrivit presei de stat ruse, scrie Insider.

"Exista rapoarte ca 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregatiti sa vina si sa ia parte la conflict", a declarat expertul militar rus, Igor Korotchenko, la Channel One Rusia, pentru New York Post.

Korotchenko a laudat "bogata experienta a armatei nord-coreene in lupta impotriva bateriilor", a informat ziarul.

Razboiul eficient contra bateriei este de o importanta sporita pentru armata rusa ca urmare a deciziei SUA de a dona Ucrainei o serie de sisteme HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), a raportat revista militara 1945. Un expert militar a declarat luna trecuta pentru Sinead Baker, jurnalist Insider, ca rachetele cu raza lunga de actiune si de inalta precizie au facut "o diferenta masiva" in eforturile de razboi ale Ucrainei.

Korotchenko a continuat argumentand ca Rusia ar trebui sa salute trupele nord-coreene si expertiza lor in contrabaterie.

"In cazul in care Coreea de Nord isi exprima dorinta de a lupta impotriva fascismului ucrainean, ar trebui sa-i lasam sa o faca", a declarat Korotchenko, potrivit New York Post.

Armata Coreei de Nord este a patra ca marime din lume, cu un personal activ de aproape 1,3 milioane de soldati, potrivit Consiliului pentru Relatii Externe din New York. Alti 600.000 servesc ca soldati de rezerva.

Expertii in aparare spun ca armata Nord Coreeana functioneaza cu echipamente si tehnologie invechita, a raportat CFR.

Potrivit ziarului sud-coreean Daily NK, Coreea de Nord a oferit si muncitori pentru a ajuta Rusia in reconstruirea unei Ucraine postbelice.

Citand surse rusesti, Daily NK a raportat ca guvernul Coreei de Nord intentioneaza sa trimita peste 1.000 de muncitori in regiunea Donbas, din estul Ucrainei, daca Rusia va castiga razboiul.

"Avand in vedere ca razboiul nu s-a incheiat inca, guvernul planuieste sa trimita muncitori la momentul potrivit in timp ce monitorizeaza situatia pe teren", a declarat o sursa nord-coreeana, pentru Daily NK.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare