Zf 24

Sanctiunile continua sa curga lant pentru elitele din Rusia: Statele Unite confisca din mainile...

Sanctiunile continua sa curga lant pentru elitele din Rusia: Statele Unite confisca din mainile unui puternic oligarh rus un avion in valoare de 90 de milioane de dolari

09.08.2022, 12:51 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

SUA au obtinut un mandat de la Tribunalul Districtual pentru Districtul de Sud din New York pentru a sechestra un avion detinut de miliardarul om de afaceri rus si oficial guvernamental Andrei Vladimirovici Skoch, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justitie, a raportat Insider.

Avionul este estimat la o valoare de peste 90 de milioane de dolari, fiind supus confiscarii "pe baza cauzei probabile a incalcarii legilor federale impotriva spalarii banilor", a scris DOJ luni.

Skoch este membru al Dumei de Stat, camera inferioara a Adunarii Federale a Rusiei, din 1999. Candva, miliardarul a fost clasat drept cel mai bogat om din parlamentul Rusiei, a informat The Guardian.

In jurul datei de 6 aprilie 2018, el a fost sanctionat de SUA pentru rolul jucat in guvernul rus si "legaturile sale de lunga durata cu grupurile criminale organizate ruse, inclusiv timpul petrecut la conducerea unei astfel de intreprinderi", a scris Departamentul de Justitie. Skoch a negat legaturile, potrivit Forbes.

Dupa ce Rusia a invadat Ucraina, Biroul de Control al Activelor Straine al Trezoreriei SUA, care este responsabil cu aplicarea sanctiunilor, a impus restrictii suplimentare impotriva lui Skoch si a activelor sale.

"In jurul datei de 24 martie 2022, OFAC l-a acuzat pe Skoch, alaturi de alti membri ai Dumei, pentru sprijinirea eforturilor Kremlinului de a incalca suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a scris DOJ.

Avionul confiscat este un Airbus A319-100, pe care Skoch il detine printr-o "serie de companii fictive", potrivit DOJ.

Airbus este o companie aerospatiala europeana. Modelul special detinut de Skoch poate avea o capacitate de pana la 156 de persoane, potrivit site-ului companiei.

Deoarece tarile au actionat agresiv pentru a impune sanctiuni internationale impotriva celor mai bogate si puternice personalitati ale Rusiei, SUA au blocat sau inghetat active rusesti in valoare de peste 30 de miliarde de dolari incepand cu 29 iunie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare