Zf 24

Elon Musk a vandut actiuni Tesla in valoare de 6,9 miliarde de dolari: Daca voi fi fortat sa cumpar...

Elon Musk a vandut actiuni Tesla in valoare de 6,9 miliarde de dolari: Daca voi fi fortat sa cumpar Twitter, vreau sa evit vanzarea urgenta de actiuni

10.08.2022, 11:24 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Elon Musk a vandut o serie de actiuni Tesla in valoare de 6,9 miliarde de dolari., cea mai mare vanzare inregistrata de miliardar, spunand ca vrea sa evite vanzarea de ultima ora a actiunilor producatorului de masini electrice in cazul in care va fi fortat sa continue cu afacerea de cumparare a Twitter Inc, scrie Bloomberg. Directorul executiv al Tesla a vandut aproximativ 7,92 milioane de actiuni pe 5 august, conform unei serii de dosare de reglementare publicate dupa ce pietele americane s-au inchis marti. Pe masura ce speculatiile au crescut cu privire la motivul vanzarii, Musk a raspuns printr-o serie de tweet-uri, spunand ca vrea sa evite o vanzare de urgenta a actiunilor daca este obligat sa finalizeze preluarea Twitter de 44 de miliarde de dolari, pe care a anulat-o luna trecuta. Intrebat de urmaritori daca si-ar cumpara din nou actiunile in cazul in care afacerea cu Twitter nu se incheie, Musk a raspuns: "Da". Vanzarea are loc la doar patru luni dupa ce Musk, cea mai bogata persoana din lume, a declarat ca nu mai are de gand sa vanda actiuni Tesla dupa ce a renuntat la un pachet de actiuni de 8,5 miliarde de dolari in urma ofertei sale initiale de a cumpara Twitter. De atunci, actiunile producatorului de masini electrice au revenit de la minimele atinse in mai, beneficiind de castiguri mai ample pe pietele americane. "Desigur ca Musk vinde actiuni pentru a-si cimenta pozitia in afacerea Twitter", a declarat Charu Chanana, strateg la Saxo Capital Markets Pte din Singapore. Musk poate continua sa vanda actiuni Tesla, cu sau fara Twitter Actiunile Tesla au crescut cu aproximativ 35% fata de minimele din acest an. Valoarea de piata a Tesla a fost legata de desfasurarea acordului cu Twitter, de cand Musk si-a anuntat intentiile de a cumpara gigantul media la inceputul acestui an. Miliardarul a declarat luna trecuta ca reziliaza acordul de cumparare a retelei de socializare, sustinand ca Twitter a elaborat "reprezentari inselatoare" cu privire la numarul de roboti de spam de pe serviciu. De atunci, Twitter l-a dat in judecata pe miliardar pentru a-l forta sa incheie afacerea, un proces la Tribunalul Cancelariei din Delaware fiind stabilit pentru octombrie. In weekend, Musk a scris pe Twitter ca, daca Twitter va impartasi cu claritate metoda de esantionare a conturilor pentru a determina numarul de roboti si modul in care se confirma ca acestia sunt reali, "acordul ar trebui sa se desfasoare in conditiile initiale".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare