Zf 24

Germania este lovita in plin de seceta: Celebrul rau Rin seaca, ceea ce determina stoparea...

Germania este lovita in plin de seceta: Celebrul rau Rin seaca, ceea ce determina stoparea transportului maritim de marfuri, cu consecinte directe asupra economiei

15.08.2022, 16:59 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Nivelul raului Rin al Germaniei scade semnificativ, strangand lanturile de aprovizionare si creand mai multe probleme pentru economia sa aflata in dificultate, raporteaza CNN.

Apa din rau a coborat la niveluri "exceptional de scazute" in unele zone, perturband transportul pe cea mai importanta cale navigabila interioara a tarii, au declarat vineri oficiali germani pentru CNN.

Lipsa precipitatiilor din ultimele luni indeamna navele de marfa sa transporte acum incarcaturi mai usoare, costurile de transport crescand, iar riscurile economice si de alimentare cu energie devenind din ce in ce mai severe.

Luna trecuta, Institutul Federal de Hidrologie din Germania a avertizat ca debitele de apa la gabaritul Kaub, situat la vest de Frankfurt, erau deja la doar 45% din nivelurile medii pentru aceasta perioada a anului. Agentia a spus ca aceasta situatie a creat "obstacole frecvente" pentru nave.

Acum, nivelul apei este de asteptat sa scada si mai mult inainte de a creste "foarte usor" in saptamanile urmatoare, a declarat vineri Autoritatea pentru caile navigabile si de transport maritim ale Rinului.

Situatia aminteste de 2018, cand probleme similare legate de nivelul fluviului au dus la "oprirea transportului de marfa", reducand cresterea economica a Germaniei cu aproximativ 0,2%, potrivit economistilor Deutsche Bank.

In prezent, autoritatea germana de transport maritim nu impune restrictii asupra traficului pe Rin din cauza nivelului scazut al apei.

Parti mari ale Europei au suferit valuri de caldura extreme si seceta. Izvorul emblematicului rau Tamisa din Londra a secat si s-a mutat la aproximativ cinci mile in aval.

Temperaturile ridicate ale raurilor din Franta au impiedicat functionarea unor centrale nucleare. Si in nordul Italiei, fermierii se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 70 de ani, afectand sever cresterea culturilor de plante.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare