Business Hi-Tech

Fortech Cluj, dezvoltator de solutii software in regim outsourcing, afaceri de peste 121 milioane...

Fortech Cluj, dezvoltator de solutii software in regim outsourcing, afaceri de peste 121 milioane lei in 2021, plus 71%, cu un profit de 30 milioane de lei

16.08.2022, 00:02 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania clujeana Fortech, specializata in dezvoltarea de solutii software in regim outsourcing, a inchis anul 2021 cu afaceri de peste 121,6 milioane de lei (peste 24,8 mil. euro), inregistrand o crestere de 71% comparativ cu anul precedent, primul an de pandemie, cand firma raporta o cifra de afaceri de putin peste 71,1 mil. lei (14,5 mil. euro), arata datele publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Pe parcursul anului trecut, profitul net al dezvoltatorului de solutii software din Cluj s-a majorat cu peste 238%, ajungand astfel aproape de pragul de 30 de milioane de lei (peste 6,1 mil. euro) la finalul anului 2021, potrivit sursei citate anterior. De asemenea, si pe parcursul primului an de pandemie, respectiv in 2020, profitul net al companiei Fortech a inregistrat o crestere semnificativa, de 90%, depasind astfel 8,8 milioane de lei (1,8 milioane de euro). Anul trecut, numarul mediu de angajati din cadrul companiei Fortech s-a situat la 238, cu 49 in plus fata de media inregistrata la finalul anului 2020.

In prezent, compania clujeana cauta sa angajeze specialisti IT cu experienta, dar si din zona de entry-level, care sa acopere mai multe functii si roluri - precum junior Java developers sau Java developers, junior .NET developers sau .NET developers, front-end developers, DevOps engineers sau junior DevOps engineers, conform informatiilor publicate de reprezentantii companiei pe site-ul Fortech.

In 2021, Fortech, care detine birouri in Iasi, Oradea si Brasov, a infiintat o divizie noua dedicata zonei de investitii - Fortech Investments, care a avut ca obiectiv finantarea de start-up-uri tech, implicarea in proiecte de tip joint-venture, sprijinirea unor proiecte pornite intern si achizitii de produse tech. De asemenea, in august 2021, Fortech a facut prima achizitie si, astfel, a preluat compania Zipper Studios, o firma de servicii de dezvoltare software din Cluj-Napoca cu afaceri de 400.000 euro in momentul achizitiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare