Business Hi-Tech

Start-up-ul romanesc deep-tech OxidOS a ridicat o investitie de tip seed in valoare de 1,2 milioane...

Start-up-ul romanesc deep-tech OxidOS a ridicat o investitie de tip seed in valoare de 1,2 milioane de euro de la Early Game Ventures si un grup de business angels

16.08.2022, 11:17 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Start-up-ul romanesc deep-tech OxidOS, care lucreaza la dezvoltarea unui sistem de operare si unelte de dezvoltare software pentru industria auto, a ridicat o finantare de tip seed in valoare de 1,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii companiei. Runda a fost condusa de Early Game Ventures (EGV), la care s-au alaturat business angels renumiti.

"Ne aflam in momentul in care intreaga industrie auto trece printr-o schimbare de paradigma. Vrem nu doar sa fim parte din aceasta revolutie, ci sa ne aducem o serioasa contributie. OxidOS va reduce la jumatate timpul necesar dezvoltarii de software pentru componentele unei masini si va diminua masiv problemele de securitate intampinate de producatorii auto", a spus Alexandru Radovici, co-fondator si CEO al OxidOS.

Compania a fost fondata de un grup de cinci specialisti romani - Alexandru Radovici (CEO), Bogdan Genis (CTO), Vlad Radulescu (responsabil cu certificarea software auto), Ioana Culic (R&D) si Daniel Rosner (business development).

Practic, cu ajutorul OxidOS integratorii de componente auto si companiile de software OEM pentru industria auto vor putea reduce cu pana la 50% timpul de dezvoltare software auto certificat si cu 40% costurile de dezvoltare, contribuind totodata la construirea de masini mai sigure, au mai transmis reprezentantii start-up-ului.

"EGV este, ca de obicei, alaturi de startup-uri care schimba paradigme, iar OxidOS este compania care aduce schimbarea in industria auto. Prin teza sa de investitii, "Infrastructura pentru inovatie", EGV isi asuma rolul de a capitaliza astfel de companii inovatoare, deep tech, care au potentialul de a reforma industrii intregi si piete globale", a spus Dan Calugareanu, partener in cadrul Early Game Ventures.

In prezent, piata de software auto este in crestere cu o medie anuala de 24%, pe masura ce masinile moderne au tot mai multe microcontrolere (pana la 100 in fiecare masina) care necesita software specializat. Sistemul de operare si uneltele puse la dispozitie de echipa OxidOS vor permite dezvoltatorilor sa implementeze, sa verifice si sa certifice software pentru microcontrolere din cadrul controlerelor electronice din masini mai rapid si cu un grad de siguranta mai mare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare