Banci si asigurari

CEC Bank anunta un profit net estimat, neauditat, de 110,8 milioane de lei in primul semestru din...

CEC Bank anunta un profit net estimat, neauditat, de 110,8 milioane de lei in primul semestru din 2022 si cresterea activelor cu 20% fata de S1 2021

16.08.2022, 11:16 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

CEC Bank anunta un profit net estimat, neauditat, de 110,8 milioane de lei in primul semestru din 2022, fata de circa 208 milioane lei in perioada similara din 2021, si cresterea activelor cu 20%, la 53,3 miliarde lei. "Pentru economie si sistemul bancar, trimestrul doi a fost unul dintre cele mai provocatoare din ultimul deceniu. Inflatia creste la niveluri record - in SUA si Anglia atingand un nou maxim inregistrat in ultimii 40 de ani. La nivel global trendul dobanzilor s-a reversat brusc si de la dobanzi minime istorice anul trecut, acestea sunt acum pe un trend de crestere accelerata. CEC Bank a demonstrat ca se poate adapta rapid la noile provocari in contextul presiunilor inflationiste, coroborate cu o scadere a lichiditatii de pe piata. Am continuat sa finantam economia - cu credite noi, in valoare de peste 5,5 miliarde lei acordate in primul semestru si sa ne consolidam pozitia pe piata. In acelasi timp, am crescut accelerat dobanzile la depozite, pana la niveluri de 7,7% pe an deoarece consideram ca trebuie sa avem o abordare corecta in fata deponentilor. Deocamdata nu vedem o crestere a creditelor neperformante si nu ne-am confruntat cu un volum semnificativ de cereri de amanare la plata si continuam sa stam aproape de anteprenori si clienti pentru a-i ajuta sa depaseasca perioadele dificile. Urmarim cu atentie evolutiile macroeconomice si semnalele din piata si suntem pregatiti sa raspundem rapid", a declarat Bogdan Neacsu, Presedinte CEC Bank intr-un comunicat. Veniturile nete din dobanzi si comisioane, au crescut cu 20,5% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 1,2 miliarde de lei, in conditiile in care, ratele bonificate pentru depozite au crescut intr-un ritm mai accelerat decat cele pentru credite.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare