Zf 24

Familia Glazer doreste sa vanda o participatie in clubul sportiv Manchester United. Actiunile...

Familia Glazer doreste sa vanda o participatie in clubul sportiv Manchester United. Actiunile echipei au crescut cu aproape 3% dupa anunt

17.08.2022, 17:30 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Familia Glazer ar urma sa ia in considerare vanzarea unui pachet de actiuni la Manchester United FC, scrie Bloomberg.

Proprietarii au purtat cateva discutii preliminare cu privire la posibilitatea de a aduce in peisaj un nou investitor. Familia americana Glazer nu este inca pregatita sa cedeze controlul asupra clubului sportiv Manchester United, care ar putea fi evaluat la aproximativ 5 miliarde de lire sterline (6 miliarde de dolari).

Actiunile Manchester United au crescut cu 2,66% dupa anunt, iar de la inceputul anului, cresterea inregistrata este de 46%.

Manchester United este unul dintre cele mai cunoscute si de succes cluburi din fotbalul mondial. A castigat un record de 13 titluri in Premier League si a reusit constant sa atraga cele mai mari vedete ale sportului, inclusiv Cristiano Ronaldo, Paul Pogba si Zlatan Ibrahimovic.

Clubul va atrage probabil o multime de investitori de renume, similar echipei EPL Chelsea FC, care a fost vanduta recent miliardarului american Todd Boehly si companiei de capital privat Clearlake Capital intr-o tranzactie de 4,25 miliarde de lire sterline. Directorul executiv al Tesla Inc., Elon Musk, a scris miercuri pe Twitter ca va cumpara clubul, inainte de a clarifica ca glumea.

Regretatul Malcolm Glazer a cumparat clubul intr-o tranzactie cu efect de parghie in 2005, care l-a incarcat cu datorii masive, familia confruntandu-se cu neincrederea sustinatorilor inca de atunci. Desi acest lucru a fost atenuat in primii ani ai detinerii lor, pe masura ce echipa a continuat sa castige trofee sub comanda lui Sir Alex Ferguson, resentimentele au crescut constant dupa retragerea legendarului antrenor in 2013. De atunci, performantele clubului au suferit fluctuatii, inregistrand niveluri nesatisfacatoare in unele perioade.

Pentru a inrautati lucrurile, dominatia clubului asupra fotbalului englez a fost preluata de rivalul din acelasi oras, Manchester City FC, care a castigat mai multe onoruri de cand a fost cumparat de investitorii din Abu Dhabi in 2008.

O lipsa de investitii in infrastructura clubului si frustrarea din cauza strategiei proaste de recrutare au agravat rea vointa fata de familia Glazer.

Tensiunile fanilor au crescut in ultimele saptamani, Manchester United pierzand primele doua jocuri din noul sezon EPL, unul dintre ele cu umilitorul scor de 4-0 in fata echipei Brentford FC. La meciul de acasa de deschidere al noii campanii -- o infrangere cu 2-1 in fata Brighton & Hove Albion FC -- un grup mare de suporteri s-a indreptat spre stadion cu pancarte pe care scria: "Lupta cu lacomia. Lupta pentru United. Lupta impotriva familiei Glazer" si "Vrem clubul nostru inapoi", a informat ziarul Telegraph.

Suporterii planuiesc sa organizeze noi proteste la urmatorul meci de acasa al echipei, impotriva lui Liverpool FC, pe 22 august. Liverpool a castigat meciul corespunzator cu 5-0 sezonul trecut si este favoritul caselor de pariuri de data aceasta.

Clubul Manchester United a fost inregistrat la Bursa de Valori din New York in 2012.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare