Zf 24

China incepe sa isi faca temele: Armata Poplara de Eliberare declara ca o batalie din 1950...

China incepe sa isi faca temele: Armata Poplara de Eliberare declara ca o batalie din 1950 reprezinta "reteta castigatoare" pentru o viitoare invazie amfibie

18.08.2022, 15:16 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare - a carui zona de responsabilitate include stramtoarea Taiwan - a declarat ca un asalt din 1950 pe insula Hainan ofera "reteta castigatoare" pentru viitoarele debarcari pe mare, raporteaza Business Insider.

Conturile de socializare ale comandamentului au postat recent despre o expozitie organizata in comun cu Muzeul Provincial din Hainan, care ilustreaza povestea modului in care PLA a preluat controlul insulei.

Expozitia vine intr-o perioada sensibila dupa ce PLA a efectuat exercitii la scara larga inconjurand insula Taiwan, ca raspuns la vizita recenta a lui Nancy Pelosi pe insula.

Batalia de pe Insula Hainan a fost una dintre putinele debarcari pe mare efectuate de PLA in istoria sa. In lupta, PLA a initiat valuri de debarcari in masa, obligand fortele nationaliste sa fuga de pe insula.

Oficialii au descris batalia ca fiind o victorie impotriva oricaror asteptari - castigata fara sa domine spatiul naval sau maritim, in lupta au fost folosite mai mult de 2.000 de barci cu panze din lemn si aproximativ 100 de barci cu motor pentru a transporta trupele prin stramtoarea de 20 km (12 mile) care o separa de continent.

Postul a declarat ca centrul de comanda va organiza o serie de studii despre istoria militara a Chinei pentru a ajuta la pregatirea unor viitoare conflicte.

Marti, postul de stat CCTV a raportat ca Armata Grupului 73 a PLA, care probabil va juca un rol cheie in orice atac asupra Taiwanului, a efectuat o serie de exercitii amfibii de debarcare in provincia Fujian.

Fara a indica data sau locatia, PLA Daily a mai raportat miercuri ca puscasii marini au efectuat o serie de operatiuni de debarcare.

Beijingul vede insula ca o provincie separatista si a promis ca o va aduce sub controlul sau prin forta, daca este necesar. Majoritatea tarilor, inclusiv SUA, nu recunosc Taiwan ca stat independent, dar Washingtonul si aliatii sai se opun oricarei incercari de a lua insula prin mijloace militare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare