Cryptobusiness

Actiunile Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri cu expunere pe criptomonede, scad...

Actiunile Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri cu expunere pe criptomonede, scad puternic dupa ce Goldman Sachs le-a oferit un rating de tip "sell"

28.06.2022, 13:36 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Actuala piata "bear" nu se va incheia prea curand pentru platforma de tranzactionare de criptomonede Coinbase , spune gigantul american Goldman Sachs, citat de Business Insider.

Institutia bancara argumenteaza ca declinul suferit de Bitcoin si alte criptoactive va slabi volumele de tranzactionare ale societatii, un aspect esential pentru succesul unui exchange pe crypto precum Coinbase.

Will Nance, analist in cadrul Goldman Sachs, a actualizat rating-ul actiunilor Coinbase de la "neutral" la "sell" si a oferit un pret tinta de 45 de dolari, nivel ce implica o scadere de 23% fata de pretul actual.

Actiunile Coinbase au scazut luni cu 11% si afisau un plus de 1,8% in sedinta premarket de marti, 28 iunie. De la maximul atins anul trecut, compania a coborat cu 86%, valoarea criptomonedelor scazand cu sute de miliarde de dolari de la recordul stabilit de Bitcoin in luna noiembrie.

Sentimentul general din piata crypto s-a deteriorat considerabil in ultimele luni, dupa ce esecul unor stablecoin-uri si masurile extreme adoptate de mai multe exchange-uri au generat pierderi de miliarde de dolari in randurile investitorilor. De asemenea, viitoarele reglementari din Statele Unite pot afecta tot mai mult veniturile Coinbase.

In functie de nivelurile criptoactivelor si volumele de tranzactionare, Nance estimeaza ca veniturile platformei vor scadea in 2022 cu 61% fata de anul precedent. De altfel, chiar daca Coinbase a anuntat luna aceasta ca va renunta la 18% din forta de munca a companiei, masurile de reducere a costurilor ar putea continua, se arata intr-o analiza a Goldman.

In cazul in care prognozele negative ale bancii se dovedesc a fi adevarate, actiunile Coinbase ar scadea cu 90% prin compratie cu oferta publica initiala (IPO) din aprilie 2021.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare