Zf 24

Rusii sunt disperati: Unii cetateni platesc pana la 27.000 de dolari pentru a iesi din tara cu...

Rusii sunt disperati: Unii cetateni platesc pana la 27.000 de dolari pentru a iesi din tara cu avioanele private dupa mobilizarea partiala a lui Putin

28.09.2022, 12:27 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Rusii platesc pana la 27.000 de dolari pentru a scapa din tara cu avioane private dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat saptamana trecuta o mobilizare partiala a rezervistilor tarii sale, a informat The Guardian.

Companiile care ofera zboruri cu avioane privat au raportat o crestere brusca a cererilor de zboruri din Rusia.

Costurile se ridica intre 21.500 si 27.000 de dolari pentru un loc intr-un avion privat, conform raportului.

Potrivit Insider, rusii se indreapta in principal catre statele care inca le permit sa intre fara viza, printre care se numara Turcia, Armenia si Azerbaidjan.

Multe tari europene spun ca nu vor permite rusilor care fug de mobilizare sa treaca granita, o parte dintre acestea luand deja masuri pentru a stopa fluxul de persoane.

Yevgeny Bikov, directorul unei companii de broker-jet, Your Charter, a declarat pentru The Guardian ca obisnuiau sa primeasca in jur de 50 de cereri pe zi, dar acest numar a crescut acum la 5.000 pe zi.

"Situatia este absolut incredibila in acest moment", a adaugat el.

Eduard Simonov, directorul general al companiei de aviatie FlightWay, a declarat pentru The Guardian ca cererea de avioane private a "crescut de 50 de ori".

"Toate firmele europene de avioane private au parasit piata. Exista mai multa cerere decat oferta acum, iar preturile sunt deosebit de mari, comparativ cu acum sase luni", a spus Simonov.

Simonov a mai declarat ca nu doar bogatii cauta sa inchirieze avioane private, ci ca in prezent s-a creat o "baza de clienti complet noua... oameni care nu au zburat niciodata in privat".

"Sunt multi care au mai avut niste bani pusi la saltea si acum cauta sa scape din tara", a adaugat Simonov.

Putin a anuntat saptamana trecuta o mobilizare partiala a trupelor rezerviste, ca parte a urmatoarei etape a invaziei din Ucraina.

Anuntul a starnit panica in randul multor rusi. Cautarile Google despre cum sa parasesti Rusia au crescut, biletele de avion din Moscova s-au epuizat, iar imaginile din satelit arata siruri lungi de masini la punctele de trecere de-a lungul granitelor Rusiei.

Purtatorul de cuvant oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat reporterilor ca ar fi avut vreo informatie despre inchiderile planificate ale frontierelor.

"Nu stiu nimic despre asta. Momentan, nu au fost luate decizii in acest sens", a spus el, potrivit Reuters.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare