Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe recomanda romanilor sa evite calatoriile in Rusia

Ministerul Afacerilor Externe recomanda romanilor sa evite calatoriile in Rusia

28.09.2022, 17:41 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

MAE recomanda romanilor sa evite calatoriile in Rusia, iar celor aflati acolo sa fie atenti si sa evite locurile in care sunt prezente adunari publice sau aglomerari mari de persoane.

In contextul evolutiilor recente din Rusia, inclusiv ca urmare a anuntului din 21 septembrie 2022 privind mobilizarea partiala, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reitereaza "cu insistenta" recomandarile adresate romanilor inca din luna februarie de a evita calatoriile neesentiale in Rusia, iar celor care se afla temporar in aceasta tara sa ia in considerare parasirea teritoriului Federatiei Ruse cat mai curand.

Totodata, MAE recomanda cetatenilor romani prezenti pe teritoriul Rusiei sa manifeste atentie sporita, sa evite locurile in care sunt prezente adunari publice sau aglomerari mari de persoane si sa nu se angajeze in desfasurarea unor eventuale actiuni de protest sau alte manifestatii care pot genera violente stradale.

De asemenea, MAE reitereaza recomandarea adresata si anterior cetatenilor romani care se afla pe teritoriul Federatiei Ruse sa isi inregistreze neintarziat prezenta prin intermediul platformei www.econsulat.ro , la adresa https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza , disponibila atat de pe PC sau laptop, cat si de pe telefonul mobil.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Moscova: +7 499 143 0427; +7 499 143 0350, al Consulatului General al Romaniei la Sankt Petersburg: +7812 3126141 si al Consulatului General al Romaniei la Rostov pe Don: +7 (863) 283 10 15, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Moscova: +7 916 017 9882, precum si telefoanele de urgenta ale oficiilor consulare la Sankt Petersburg: +7 965 777 43 38 si Rostov pe Don: +7 (909) 437 72 22.

MAE subliniaza importanta informarii permanente din surse sigure si oficiale si luarea tuturor masurilor posibile pentru asigurarea sigurantei personale si solicita cetatenilor romani consultarea paginilor de Internet:

http://moscova.mae.ro , http://sanktpetersburg.mae.ro , http://rostov.mae.ro , www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" ( www.mae.ro/app_cs ), care ofera informatii si sfaturi de calatorie utile.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare