Burse

Inca o achizitie a fratilor Paval de la Dedeman la Bursa de la Bucuresti: cumpara 24% din...

Inca o achizitie a fratilor Paval de la Dedeman la Bursa de la Bucuresti: cumpara 24% din Promateris, investitie de aproape 100 mil. lei

29.09.2022, 18:15 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Promateris (PPL), producator de ambalaje biodegradabile si compostabile listat la Bursa de la Bucuresti cu o capitalizare de 382 mil. lei, a anuntat joi seara ca Paval Holding - controlat de Adrian si Dragos Paval, actionarii retailerului de bricolaj Dedeman, au intrat in actionariatul companiei prin achizitia a 24% de la omul de afaceri Florin Pogonaru si de la Tudor Georgescu, CEO-ul Promateris.

Tranzactia a fost incheiata pe segmentul OTC (over the counter), asadar nu a fost inregistrata in sistemul bursei de la Bucuresti. Astfel de tranzactii OTC cu asemenea pachete mari sunt destul de rare la bursa locala.

Astfel Paval Holding controleaza 24% din Promateris, echivalentul unei investitii de 91 mil. lei, in urma unei tranzactii prin care omul de afaceri Florin Pogonaru a vandut direct din Promateris, dar si prin unele companii controlate de acesta si de familia acestuia. Paval Holding are 6,9 milioane de actiuni PPL.

Tudor Georgescu a vandut 1,6 milioane de actiuni PPL la un pret de 7,74 lei pe actiune, la jumatate fata de cel de tranzactionare de joi seara de 14 lei, potrivit raportarilor de la BVB. Trazactia a fost incheiata pe 28 septembrie.

"Astfel, actionarii care actioneaza in grup concertat au ajuns la o detinere cumulata de 20.078.397 actiuni, reprezentand 69,96% din capitalul social al Emitentului, scazand sub pragul de 75% prevazut de art. 71 din Legea 24/2017", se arata in raportarea semnata de Florin Pogonaru.

De la inceput de 2022 actiunile PPL au plus 40% pe tranzactii de aproape 1 mil. lei pe o bursa in scadere cu aproape 20%.

Compania a raportat o cifra de afaceri de 87,7 milioane de lei in primele sase luni ale anului, in crestere cu 3,5%, un rezultat EBITDA de 11,8 milioane de lei si o marja EBITDA de 13,4%, potrivit raportului financiar publicat la BVB. Profitul net a fost de 4,9 milioane de lei, fata de 9,6 milioane lei in perioada similara din 2021.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare