Zf 24

Teilor Holding, care controleaza lantul de magazine de bijuterii Teilor, raporteaza o cifra de...

Teilor Holding, care controleaza lantul de magazine de bijuterii Teilor, raporteaza o cifra de afaceri consolidata de 184 de milioane de lei in primul semestru si un profit net de 1,9 milioane de lei, in scadere cu 77% fata de S1/2021

30.09.2022, 18:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Grupul de companii Teilor Holding raporteaza o cifra de afaceri la nivel consolidat de 184 de milioane de lei, o marja bruta de 91,5 milioane de lei, un rezultat EBITDA de 16,9 milioane de lei si o pierdere neta de 2,4 milioane de lei in primele sase luni din 2022.

Teilor Holding include lantul de bijuterii de lux Teilor, compania de creditare financiara Invest Intermed GF IFN si Teilor Invest Exchange.

"Toate afacerile Teilor Holding au continuat cresterea veniturilor in primul semestru al anului 2022, in linie cu planul de dezvoltare, marindu-si amprenta locala si internationala, precum si numarul de clienti deserviti. Cu toate acestea, prima jumatate a anului 2022 a adus un context dificil pentru afacerile locale, inclusiv pentru Teilor Holding. Costurile generate de amortizarea fondului comercial pozitiv si a marcilor comerciale recunoscute in urma consolidarii au avut un impact negativ semnificativ asupra rezultatului operational, iar impredictibilitatea generala cauzata de conflictul geopolitic, inflatia in crestere si deprecierea leului in special in raport cu dolarul american au avut un impact negativ asupra rezultatului financiar si, in consecinta, asupra rezultatului net. In ciuda efectului negativ de 9,8 milioane de lei asupra rezultatului net al Teilor Holding a costurilor mentionate mai sus, care nu sunt de natura operationala, suntem multumiti de rezultatele din prima jumatate a anului. Echipa de management a Teilor Holding este permanent conectata la evolutia realitatii economice si financiare din economia locala si globala, avand o abordare anticipativa si proactiva fata de schimbarile de pe piata. Suntem astfel increzatori ca rezultatul operational pentru intregul an 2022 va fi in linie cu planul de dezvoltare prezentat detinatorilor de obligatiuni in noiembrie 2021", a declarat Mircea Varga, Presedintele Consiliului de Administratie al Teilor Holding.

In ceea ce priveste rezultatele financiare inregistrate de cele trei entitati din cadrul Teilor Holding, in primele sase luni ale anului 2022, lantul de magazine de bijuterii de lux Teilor a inregistrat o cifra de afaceri din activitatea din Romania de 135,4 milioane de lei, in crestere cu 45% fata de S1 2021, EBITDA de 10,6 milioane de lei, in scadere cu 22%, si un profit net de 1,9 milioane de lei, in scadere cu 77% fata de S1 2021. Aceasta crestere a veniturilor a fost determinata de diversificarea produselor vandute, de investitiile facute in marketing si recunoasterea brandului si de investitiile in expansiunea retelei din Romania.

Pe de alta parte, comportamentul consumatorilor si cererea au fluctuat in primele sase luni din 2022 in contextul reluarii calatoriilor, a razboiului, a inflatiei si a cresterii ratelor dobanzilor. Cu toate acestea, numarul de articole vandute a crescut cu 13% fata de primul semestru din 2021, determinat de continuarea cererii puternice pentru inelele de logodna si verighete, segment in care Teilor este lider de piata in Romania.

La nivel consolidat, care include performanta filialelor Teilor din Polonia, Bulgaria, Ungaria si Cehia, cifra de afaceri a inregistrat valoarea de 136,1 milioane de lei, in timp ce cheltuielile de exploatare au ajuns la 135,4 milioane de lei.

Din cauza costurilor legate de expansiunea internationala, prin deschiderea de magazine in Polonia, Ungaria si Cehia in S1 2022, precum si a faptului ca celelalte magazine deschise pe aceste piete in 2021 nu au ajuns inca la maturitate, rezultatul operational consolidat a fost de 1,5 milioane de lei. Pana la finalul anului 2022, reteaua va cuprinde 65 de magazine, din care 51 de magazine in Romania si 14 magazine internationale in Polonia, Ungaria, Bulgaria si Cehia. Prin urmare, accentul pentru anii 2022-2024 va fi pus pe consolidarea prezentei pe aceste piete.

Societatea de creditare financiara Invest Intermed GF IFN a inregistrat in S1 2022 o cifra de afaceri de 35,8 milioane lei, in crestere cu 52% fata de S1 2021, determinata de investitiile realizate in dezvoltarea retelei de agentii folosind o parte din fondurile obtinute prin emisiunea de obligatiuni corporative. Cresterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra profitului net, care a crescut cu 56% fata de anul precedent, ajungand la 6 milioane de lei in S1 2022.

Cea de-a treia entitate din cadrul holdingului, Teilor Invest Exchange, a inregistrat in S1 2022 o cifra de afaceri de 8,4 milioane de lei, in crestere cu 42% fata de S1 2021, si un profit net de 1,8 milioane de lei, in scadere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea veniturilor si a costurilor de operare s-a datorat extinderii retelei MoneyGold, care deserveste atat Invest Intermed, cat si Teilor Invest Exchange. La data de 30 iunie 2022, existau 82 de agentii MoneyGold in toata Romania. Intre 1 iulie 2021 si 30 iunie 2022, au fost deschise 14 noi agentii in Bucuresti, Moreni, Ploiesti, Mangalia, Resita, Suceava, Huedin, Deva, Arad, Alba-Iulia, Strehaia, Craiova, Barlad. De asemenea, au fost extinse sau relocate cinci agentii in Craiova, Urziceni, Topoloveni, Bucuresti si Botosani.

In noiembrie 2021, Teilor Holding a realizat doua plasamente private, unul in euro si unul in lei, obtinand 45 de milioane de lei de la investitori de la BVB, fiind cel mai mare plasament privat de obligatiuni corporative de pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Cele doua emisiuni de obligatiuni, in euro si in lei, sunt tranzactionate pe aceasta piata incepand cu data de 21 decembrie 2021, sub simbolurile bursiere TEI26 si TEI26E.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare