Companii

MidEuropa Partners si Medicover discuta in birourile centrale de la Londra si Stockholm despre...

MidEuropa Partners si Medicover discuta in birourile centrale de la Londra si Stockholm despre posibilitatea de a-si uni operatiunile din Romania sub aceeasi umbrela. Impreuna, cele doua grupuri aduna afaceri de 2,3 mld. lei, pe o piata de sanatate privata de 11 mld. lei

06.10.2022, 00:05 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ MidEuropa detine in Romania reteaua de sanatate privata Regina Maria ¬ Medicover are local clinicile si spitalul cu acelasi nume, precum si reteaua de laboratoare Synevo, liderul pietei de profil. Fondul de private equity MidEuropa Partners, proprietarul Regina Maria, si grupul suedez Medicover, o afacere de familie ce detine atat businessul cu acelasi nume, cat si laboratoarele Synevo, discuta in birourile centrale de la Londra si, respectiv, Stockholm, despre posibilitatea de a-si uni sub aceeasi umbrela operatiunile din domeniul sanatatii private din Romania, spun sursele ZF. Mai exact, este vorba despre intentia de a face un schimb de actiuni, astfel incat la final, MidEuropa Partners si Medicover sa fie ambii actionari in jucatorul nou creat. Decizia de a face asta vine in contextul in care MidEuropa Partners a incercat deja sa vanda in mai multe randuri Regina Maria si a ajuns in urma cu aproape un an sa o cumpere tot el, dar printr-un alt fond, cu banii de la alti investitori. Regina Maria este al doilea cel mai mare jucator din sectorul de sanatate privata din Romania, compania avand o dezvoltare accelerata in ultimii 5-6 ani datorita unei politici agresive de achizitii. De partea cealalta, Medicover, ce are o prezenta de aproape 30 de ani pe piata locala, are o amprenta mult mai restransa in Romania pe segmentul de clinici, comparativ cu primii jucatori - MedLife si Regina Maria. Insa grupul suedez este foarte puternic pe segmentul de laboratoare, unde detine reteaua Synevo, liderul pietei de profil. Desi Synevo si Medicover sunt operate pe entitati juridice separate, ele sunt amandoua parte a Medicover.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare