Cryptobusiness

Celui mai titrat proiect crypto din Romania, Elrond, i-a trecut glontul pe la ureche: un grup de...

Celui mai titrat proiect crypto din Romania, Elrond, i-a trecut glontul pe la ureche: un grup de atacatori a gasit o vulnerabilitate in platforma si a furat 110 mil. $. Dupa ce a declarat "stare de urgenta" Elrond a gasit problema si a repus in functiune Maiar Dex. Fondatorul Elrond: "Am recuperat deja 95% din fonduri"

08.06.2022, 17:17 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Luni noapte, exchange-ul descentralizat (DEX) cunoscut drept Maiar, lansat de sibienii de la Elrond Network, a fost victima unui atac in urma caruia responsabilii au reusit sa exploateze o vulnerabilitate a retelei si sa sustraga monede EGLD in valoare de peste 110 milioane de dolari.

La acel moment, Beniamin Mincu, cofondator si CEO al Elrond, a scris pe Twitter ca investigheaza impreuna cu echipa o serie de activitati suspicioase inregistrate pe platforma descentralizata. La 7 dimineata, Elrond anunta ca a identificat problema si lucreaza la o rezolvare, iar Maiar DEX devenit temporar offline.

Miercuri, la pranz, actualizarea era realizata si Mincu anunta pe Twitter ca reteaua a revenit complet si ca in orele urmatoare toate functiile vor deveni din nou disponibile. Totodata, Elrond spune ca lucreaza cu Binance si alte exchange-uri din lume pentru a repune in functiune depozitele si retragerile de EGLD.

Dupa cum noteaza si CoinTelegraph, la momentul atacului, responsabilii au reusit sa retraga peste 1,65 de milioane de monede EGLD, care se situau la un pret de peste 113 milioane de dolari. Ulterior, fapatasii ar fi reusit sa vanda circa 800.000 de monede EGLD, ceea ce a declansat o scadere brusca a pretului EGLD pe exchange-ul Maiar, de la 76 de dolari la 5 dolari.

Intr-un mesaj video publicat pe YouTube, marti, Beniamin Mincu a explicat ca 95% din fonduri au fost recuperate si ce nu a fost recuperat va fi acoperit de Elrond.

"Ce putem spune este ca am recuperat deja 95% din fonduri in primele 24 de ore si ne asiguram ca pe masura ce ne pregatim sa repornim Maiar DEX si celelalte module cheie, fondurile vor fi valabile in intregime utilizatorilor. Tot ce lipseste va fi acoperit de Elrond Foundation si am inceput deja acest demers, conform planului", a transmis Beniamin Mincu.

El a spus ca Elrond este in permanenta legatura la acest moment cu alte platforme de exchange si cu autoritatile.

Pretul unui EGLD este de circa 67 de dolari la momentul relatarii acestui articol, in scadere cu circa 16% in ultimele sapte zile, ceea ce da o capitalizare de piata de 1,5 miliarde de dolari proeictului, conform datelor colectate de pe platforma CoinMarketCap, care realizeaza o medie a preturilor de pe mai multe platforme.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare