Zf 24

Jack Ma, miliardarul fondator al Alibaba, a disparut din atentia publicului in 2020. Unde locuieste...

Jack Ma, miliardarul fondator al Alibaba, a disparut din atentia publicului in 2020. Unde locuieste in prezent unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din China

30.11.2022, 12:45 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Candva unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din China, fondatorul Alibaba Group, Jack Ma, a disparut in mare parte din peisajul public in urma cu doi ani, ca rezultat al unui conflict cu autoritatile. El a reaparut acum la Tokyo, a relatat Financial Times, citand o serie de persoane care au cunostinta directa despre locul in care se afla.

Ma a disparut din viata publica incepand cu octombrie 2020, dupa ce a tinut un discurs in care a criticat sistemul de reglementare financiara al Chinei.

Cuvintele sale au infuriat autoritatile chineze, ceea ce a dus la un control de reglementare intens asupra afacerilor sale si la o reprimare mai ampla a firmelor tech din tara.

Au existat speculatii intense cu privire la locul unde se afla Ma de cand a disparut din lumina reflectoarelor.

Una dintre cele mai recente aparitii ale miliardarului a avut loc in luna iulie a acestui an, cand acesta a vizitat Universitatea Wageningen & Research in iulie, a anuntat institutia olandeza pe site-ul sau.

Chiar daca locuieste in Tokyo de aproape o jumatate de an, Ma a pastrat un profil scazut in oras, desfasurandu-si afacerile personale in spectrul privat. Miliardarul isi petrece timpul in Japonia vizitand izvoarele termale si statiunile de schi din mediul rural impreuna cu familia sa, potrivit Business Insider.

Atragerea atentiei asupra activitatilor lui Ma a coincis cu promovarea de catre Beijing a "prosperitatii comune" - un concept conform caruia cei bogati trebuie sa isi imparta bogatia cu cei saraci pentru a crea o societate mai echitabila. Demersul care s-a intensificat incepand cu 2020 a afectat marile companii de tehnologie, precum si firmele imobiliare, care au fost fortate sa isi reduca nivelul de indatorare, in timp ce autoritatile au incercat sa controleze preturile ridicate ale locuintelor.

Acest lucru a cantarit asupra companiilor chineze din spectul tech si al imobiliarelor, facand ca averea neta a celor mai bogati cetateni sa se prabuseasca. Ma, care la apogeu a avut o avere de aproximativ 61 de miliarde de dolari in octombrie 2020, are in prezent o avere de aproximativ 30,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Acest lucru se datoreaza in parte faptului ca pretul actiunilor Alibaba a scazut cu aproximativ 75% fata de varful din 2020.

Ma a renuntat la functia de presedinte al Alibaba in 2019. El inca face parte din consiliul de administratie al Fundatiei Jack Ma, pe care a fondat-o.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare