Zf 24

Compania de plati fintech Klarna sustine ca a facut progrese uriase spre profituri, desi pierderile...

Compania de plati fintech Klarna sustine ca a facut progrese uriase spre profituri, desi pierderile au crescut vertiginos in trimestrul al treilea

30.11.2022, 14:33 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Klarna a declarat ca a facut "progrese uriase" catre profitabilitate, chiar daca pierderile grupului suedez de plati, care odinioara era foarte performant, au crescut vertiginos in trimestrul al treilea, scrie Financial Times.

"Klarna a facut progrese uriase pe calea spre profitabilitate, pe care ne asteptam sa o atingem lunar in a doua jumatate a anului 2023", a declarat miercuri directorul general Sebastian Siemiatkowski.

Prognoza a venit in contextul in care compania a raportat o pierdere neta de 2,1 miliarde SKr (200 milioane de dolari) pentru ultima perioada de trei luni, fata de 1,1 miliarde SKr cat s-a inregistrat cu un an inainte.

Grupul a redus agresiv costurile, in conditiile in care incetinirea economiei mondiale si scaderea pietelor financiare sporesc presiunea asupra Klarna pentru a obtine profit. In luna mai, grupul a redus cu 10% din personalul sau.

Evaluarea Klarna a scazut de la 46 de miliarde de dolari in iunie la putin sub 7 miliarde de dolari in urma unei runde de finantare de 800 de milioane de dolari in iulie. La rezultatele semestriale din august, Klarna a declarat ca va incerca sa restranga creditarea, in special pentru clientii noi, in incercarea de a reduce pierderile.

Klarna a fost unul dintre pionierii din sectorul "cumpara acum, plateste mai tarziu", care permite consumatorilor sa amane platile sau sa le efectueze in rate.

Desi aceste produse sunt foarte populare in randul clientilor tineri, o combinatie de inrautatire a conditiilor economice, o supraveghere tot mai atenta din partea autoritatilor de reglementare si o concurenta acerba din partea creditorilor si a companiilor Big Tech a reprezentat o provocare pentru modelul de afaceri al sectorului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare