Companii

Vremuri grele pentru afacerile mici. Rapusi de costuri, micii antreprenori ies din business: "Este...

Vremuri grele pentru afacerile mici. Rapusi de costuri, micii antreprenori ies din business: "Este o lupta nevazuta in spate, ii apreciem pe toti cei care reusesc. Continuati sa cumparati local"

01.12.2022, 00:04 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ La Pravalescu, bacania cu produse alimentare traditionale, amplasata in zona Pietei Romane, s-a inchis dupa sase ani de activitate ¬ O alta inchidere recenta este cea a brutariei Rue du Pain din Floreasca, o afacere care a copt si a vandut ultimele paini pe 8 iulie 2022, dupa 13 ani de la deschidere, potrivit unei postari de pe Facebook ¬ "Pa, librarie! Asteroidul ramane, vanzarea de carti nu." Acesta a fost mesajul care a anuntat inchiderea librariei Asteroidul B612 din Cotroceni ¬ Brandul de moda pentru copii Cajuki, cu activitate de distributie a unor branduri premium de profil, este o disparitie in plus de pe scena micilor businessuri locale. Asteroidul B612, Cajuki, Mamanoua, La Pravalescu, Rue du Pain - sunt numai cateva dintre businessurile mici, create de antreprenori locali, care si-au anuntat in ultimele luni incetarea activitatii. Dupa ce economia dusese apetitul antreprenorial pe noi culmi in anii 2018-2019, pandemia a venit sa franeze usor acest entuziasm, pe care aveau sa-l tempereze si mai mult inceperea razboiului din Ucraina, cresterile galopante ale preturilor cu energia si, in cascada, cu toate celelalte utilitati si produse. Rapusi de toate aceste poveri, unii antreprenori au ajuns in punctul in care au ales sa inchida tot ceea ce construisera in ani de munca. "Businessul a fost in crestere constanta pana la inceputul anului 2022, dar din martie, imediat dupa ce a debutat razboiul, a inceput sa scada abrupt. Pe la sfarsitul verii, dupa ce am facut niste analize si am vazut ca cifrele sunt tot in scadere, am ajuns la concluzia ca trebuia sa vindem si alte produse in afara de carti, ceea ce eu nu mi-am dorit sa fac. Au crescut toate preturile - la energie, la hartie, la transport, a fost un mix de factori care au dus la decizia de a inchide libraria", spune Ana Sipciu, fondatoarea librariei pentru copii Asteroidul B612 din zona Cotroceni din Bucuresti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare