Companii

Cea mai mare batalie pe ambulatoriu. Marile retele private de sanatate inghit zeci de clinici din...

Cea mai mare batalie pe ambulatoriu. Marile retele private de sanatate inghit zeci de clinici din tara pentru portofoliul de medici specialisti care nu mai sunt de gasit la stat si pe care statul pune acum taxa

07.12.2022, 00:08 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ MedLife a semnat 13 tranzactii in acest an, Regina Maria si-a adjudecat 9 clinici din tara intr-o piata in care marii jucatori ii preiau pe cei mici si mijlocii pentru a avea cat mai multi medici specialisti, iar statul tocmai ce anunta ca pune o taxa suplimentara pentru accesul la medicii specialisti in unitatile sanitare de stat. Marii jucatori de pe piata serviciilor medicale private au bifat anul acesta achizitii de zeci de milioane de euro, focusul fiind pe clinicile mici si mijlocii din diferite orase ale tarii. Aceste tranzactii intaresc pozitia marilor retele in tara in special pe partea de ambulatoriu, unde cei mai multi pacienti acceseaza serviciile medicale contra cost. MedLife a semnat 13 tranzactii in acest an, Regina Maria a cumparat 9 companii, iar suedezii de la Medicover au bifat trei tranzactii in acest an pana acum. Privatii au pariat pe asistenta medicala specializata, pe nivelul secundar, si au dezvoltat in principal infrastructura de ambulatoriu, unde cei mai multi pacienti platesc serviciile medicale. Atragerea de medici specialisti in clinicile pe care le detin reprezinta principala prioritate, in piata se duce o "batalie" pe cei mai buni medici care sunt vanati de retelele private. Desi au facut investitii si in spitale private, cei mai multi operatori privati nu asigura si urgentele medicale, care isi gasesc in continuare rezolvare in spitalele de stat. Intre timp medicina in ambulatoriul spitalelor de stat, unde inca exista teoretic infrastructura necesara, este pe cale de disparitie, intre "nu avem niciun loc disponibil", "acel medic consulta doar contra cost" sau "nu facem programari". Realitatea din teren arata ca pacientul roman nu doar ca gaseste cu greu un loc la consultatie cu bilet de trrimitere, dar nici macar nu poate efectua un set de analize medicale in baza biletului atunci cand are nevoie. Chiar Avocatul Poporului (AP) constata ca termenele de asteptare sunt prea lungi pentru analize medicale si propune o platforma electronica ca sa imbunatateasca accesul pacientilor la aceste servicii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare