Burse

Care sunt investitiile celui mai mare fond de pensii private Pilon II la BVB: de la 5% la Romgaz,...

Care sunt investitiile celui mai mare fond de pensii private Pilon II la BVB: de la 5% la Romgaz, 6% la BRD si Petrom, la 9% la Banca Transilvania, 12% din TeraPlast si Fondul Proprietatea, NN Pensii a ajuns la plasamente de 6,5 miliarde de lei in 18 companii

07.12.2022, 07:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Cel mai mare fond de pensii private Pilon II din Romania este si cel mai mare investitor de la Bursa de Valori Bucuresti ¬ NN Pensii poate aduce propriile solicitari si isi poate impune punctul de vedere in numele a milioane de salariati romani in cadrul adunarilor generale ale actionarilor. Pe fondul unor contributii lunare de circa 320 milioane de lei de la salariatii romani, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din Romania a ajuns si cel mai mare investitor in companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, cu detineri semnificative precum 5% din Romgaz, 6% din BRD si Petrom, la 7% din Electrica si Transagaz, si pana la pachete de 9% din Banca Transilvania, 12% din TeraPlast, 13% din MedLife. Astfel, NN Pensii, care la octombrie 2022 a ajuns la active de circa 31 mld. lei, din care un sfert investite doar la Bursa de la Bucuresti, si care devine tot mai mare in fiecare luna ca urmare a viramentelor viitorilor pensionari, se contureaza a fi un investitor de calibru care isi poate impune ferm punctul de vedere in adunarile generale ale actionarilor si care poate solicita unele aspecte, acolo unde are mai mult de 5% dintr-o companie, in numele a milioane de romani. "Avem un portofoliu bine diversificat si o strategie investitionala prudenta si sustenabila, orientata pe termen lung, care a dat rezultate istorice foarte bune. Cautam tot timpul oportunitati de investitii in emitenti bine pozitionati si cu potential in domeniile lor de activitate, iar principalele criterii pe care le avem in vedere sunt modelul sustenabil de business, evaluarea atractiva si o buna guvernanta corporativa", spune Andreea Pipernea, director general al NN Pensii, administratorul NN Pensii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare